Потписан уговор подршке пројекту "Пријатељи породице"

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић и предсједник Фондације “За породицу” Драган Дакић данас су потписали  Уговор о заједничкој реализацији  пројекта под називом “Пријатељи породице” намјењен као подршка породицама са троје и више дјеце са овог подручја.

Република Српска 19.05.2021 | 13:53
Потписан уговор подршке пројекту "Пријатељи породице"

Драган Дакић испред Фондација „За породицу“  изразио је задовољство спремношћу начелника општине Шамац да учествује у пројекту који је намјењен као подршка породицама са троје и више дјеце, али  и  локалним привредницима.


Он додаје да се погодности које  „Поносна картица РС“ носи за  породице са троје и више дјеце од којих је најмање једно малољетно  односи на попусте приликом куповине роба и услуга код будућих  партнера са подручја општине Шамац али и широм Републике Српске.

"Вјерујем да ћемо залагањем Општинске управе Шамац стећи што више партнера  у локалној заједници, друштвено одговорних субјеката који су спремни да одобре попусте”, каже Дакић додајући да је пројекат  велики бенефит у технолошком смислу за све локалне привреднике, а локалне заједнице  ће сносити трошкове израде интернет продавнице.

Дакић напомиње да је данашњим потписивањем Уговора општина Шамац и формално „поносна“ локална заједница и дио једне велике „три плус породице“ и мреже општина и градова у Републици Српској које подржавају овај пројекат.

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић каже да је општина Шамац низом својих пронаталитетних мјера и мјера подршке породицама у протекле четири године на неки начин већ дио Фондације, а са овим потписивањем уговора  данас  постају и званично. 

“На подручју општине Шамац данас имамо око 100 породица са троје и више дјеце. Општинска управа ће се укључити  не само у финансијском дијелу  за  израду апликације, него и директним анимирањем привредника  на овом подручју како би постигли максимално добар ефекат овог пројекта”, каже Милићевић додајући да ће се активно укључити  како би све породице са троје и више дјеце имале многе бенефите.

Милићевић је подсјетио да данас заокружују све мјере које је општина Шамац у протекле четири године проводила, напомињући неке од њих као што је подршка породицама са четверо и више дјеце које на мјесечном нивоу добијају 150 КМ, бесплатан превоз средњошколаца у једном полугодишту, једнократна помоћ првачићима који се упишу у први разред по 100 КМ, једнократна помоћ за рођење, првог, другог, трећег дјетета, те подршка вантјелесној оплодњи путем Јавног позива за додјелу финансисјксих средстава.

Начелник Службе за друштвене дјелатности и послове цивилне заштите Мишо Дервенић каже да општина Шамац данашњим потписивањем Уговора са Фондацијом „За породицу“ показује да је истински пријатељ породице, те да ово није само финансијска помоћ породицама са троје и више дјеце него друштвено признање породицама као стуба нашег друштва.

“Користим прилику да позовем све привреднике са шамачког подручја да дају допринос и покажу једну хуманост да будемо заједно партнери како би породицама омогућили  бољи положај. У  згради Општинске управе, у канцеларији Службе за друштвене дјелатности можете добити све информације и помоћ о начину и условима  за пријаву на овај пројекат ”, каже Дервенић.

(БН) 

Коментари / 0

Оставите коментар