Potpisan ugovor podrške projektu "Prijatelji porodice"

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević i predsjednik Fondacije “Za porodicu” Dragan Dakić danas su potpisali  Ugovor o zajedničkoj realizaciji  projekta pod nazivom “Prijatelji porodice” namjenjen kao podrška porodicama sa troje i više djece sa ovog područja.

Republika Srpska 19.05.2021 | 13:53
Potpisan ugovor podrške projektu "Prijatelji porodice"

Dragan Dakić ispred Fondacija „Za porodicu“  izrazio je zadovoljstvo spremnošću načelnika opštine Šamac da učestvuje u projektu koji je namjenjen kao podrška porodicama sa troje i više djece, ali  i  lokalnim privrednicima.


On dodaje da se pogodnosti koje  „Ponosna kartica RS“ nosi za  porodice sa troje i više djece od kojih je najmanje jedno maloljetno  odnosi na popuste prilikom kupovine roba i usluga kod budućih  partnera sa područja opštine Šamac ali i širom Republike Srpske.

"Vjerujem da ćemo zalaganjem Opštinske uprave Šamac steći što više partnera  u lokalnoj zajednici, društveno odgovornih subjekata koji su spremni da odobre popuste”, kaže Dakić dodajući da je projekat  veliki benefit u tehnološkom smislu za sve lokalne privrednike, a lokalne zajednice  će snositi troškove izrade internet prodavnice.

Dakić napominje da je današnjim potpisivanjem Ugovora opština Šamac i formalno „ponosna“ lokalna zajednica i dio jedne velike „tri plus porodice“ i mreže opština i gradova u Republici Srpskoj koje podržavaju ovaj projekat.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević kaže da je opština Šamac nizom svojih pronatalitetnih mjera i mjera podrške porodicama u protekle četiri godine na neki način već dio Fondacije, a sa ovim potpisivanjem ugovora  danas  postaju i zvanično. 

“Na području opštine Šamac danas imamo oko 100 porodica sa troje i više djece. Opštinska uprava će se uključiti  ne samo u finansijskom dijelu  za  izradu aplikacije, nego i direktnim animiranjem privrednika  na ovom području kako bi postigli maksimalno dobar efekat ovog projekta”, kaže Milićević dodajući da će se aktivno uključiti  kako bi sve porodice sa troje i više djece imale mnoge benefite.

Milićević je podsjetio da danas zaokružuju sve mjere koje je opština Šamac u protekle četiri godine provodila, napominjući neke od njih kao što je podrška porodicama sa četvero i više djece koje na mjesečnom nivou dobijaju 150 КM, besplatan prevoz srednjoškolaca u jednom polugodištu, jednokratna pomoć prvačićima koji se upišu u prvi razred po 100 КM, jednokratna pomoć za rođenje, prvog, drugog, trećeg djeteta, te podrška vantjelesnoj oplodnji putem Javnog poziva za dodjelu finansisjksih sredstava.

Načelnik Službe za društvene djelatnosti i poslove civilne zaštite Mišo Dervenić kaže da opština Šamac današnjim potpisivanjem Ugovora sa Fondacijom „Za porodicu“ pokazuje da je istinski prijatelj porodice, te da ovo nije samo finansijska pomoć porodicama sa troje i više djece nego društveno priznanje porodicama kao stuba našeg društva.

“Кoristim priliku da pozovem sve privrednike sa šamačkog područja da daju doprinos i pokažu jednu humanost da budemo zajedno partneri kako bi porodicama omogućili  bolji položaj. U  zgradi Opštinske uprave, u kancelariji Službe za društvene djelatnosti možete dobiti sve informacije i pomoć o načinu i uslovima  za prijavu na ovaj projekat ”, kaže Dervenić.

(BN) 

Komentari / 0

Ostavite komentar