Промијените одлуку, не понижавајте медицинске раднике

- У животу, а и у политици наша дјела показују колико нам нешто вриједи. За ову власт херојство и пожртвованост изгледа вриједе 5% јер само толико су спремни да повећају плате онима који су на бранику наших живота посљедњих годину дана, а то су здравствени радници. 

Република Српска 19.05.2021 | 10:39
Промијените одлуку, не понижавајте медицинске раднике

Ово је изјавио предсједник Демократског народног савеза Ненад Нешић, осврћући се на намјеру Владе да здравственим радницима повећају плату за 5%.

"Када треба за медије да се каже лијепа ријеч о херојима у бијелим мантилима и да се скупе поени ту су министри и премијер први, а када треба показати подршку на дјелу онда им удјељују милостињу", наводи Нешић и додаје да им умјесто заслужене награде и признања, стиже понижење.

"Неће наше грађане лијечити подземна гаража и силни софтвери који су плаћени десетине милона марака, већ љекари који одлазе у Њамачку и Аустрију јер за њих пара нема", упозорава Нешић.

Он позива премијера Вишковића и Владу да преиспитају своје одлуке и прихвате захтјеве здравствених радника јер су, како наводи, реалани и оправдани.

"Господо, доста је било празних ријечи, вријеме је да се на дјелу покаже колико врједнујете здравље и животе својих грађана", навео је Нешић.

(БН) 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Игор

19.05.2021 08:55

Браво Нешићу, једини прави опозициони лидер који нон стоп удара у центар проблема. Ти млади цовјече треба да преузмес водјење опозиције, јер једини се супростављас овој накарадној власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

19.05.2021 12:03

Ајдеее! А, ђе је био 20 година?! Сад нашао да глуми месију, па би га ти одмах за свеца! Е, па неће моћи!

Name

Даца

19.05.2021 08:59

Госп Несицу. Љекари који одлазе из РС су вјерни гласаци Милорада Додика. Градонацелник Бања Луке Драско Станивиковиц је обилазио гаразе И говорио да то није добро. Доктори су бјезали кад их је питао како нема лијекова маски. Засто? Не смију боје се кога цега засто ме говоре? Е сад нек бјезе треба се борити а ме трпити . Ко И'м је крив сами су криви. Не треба их залити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слава

19.05.2021 09:01

Многи одборници, посланици, министри, директори итд... имају много већа примања од љекара, гдје су већина данима учили и радили да би били љекари, и већина је поштено, не сви, стекла диплому, што је свакако срамота, тако да љекарима и повећање ЛД и од 100% не би било много.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.05.2021 13:12

Многи одборници су бас љекари,њима је добро.

Name

зцајиц

19.05.2021 09:20

СНСД само зна да понижава народ, али и опозиција мора прићи сваком пониженом и обесправљеном човјеку и да им објасни колико су неопходне промјене, то је једина шанса да се побиједи на изборима следеће године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пр

19.05.2021 09:20

тако је

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муња

19.05.2021 09:38

Искрено, треба и ту престати са генерализацијом. Нису сви здравствени радници потрошени као неки током короне. Док су једни падали с' ногу, други су нпр. породичне амбуланте само дијелили упутнице што може и полуписмен човјек. У ЦОВИД амбуланти у Бањалуци један љекар и једна сестра у марту, докторица, колико се може видјети - јако млада, вјероватно без икаквих штела. Породична амбуланте се затвориле и само преписују терапије или одшампају упутнице (чувају се од ЦОВИДА), па када зовете ватрогасце или полицију, они не питају какве сте симптоме имали, него долазе људи. На страну што не примају ни људе који су прележали цовид, ни вакцина, ништа... ако имаш темп. иди у Ари амбуланту, макар ти висила нога... Овдје је једна велика група медицинара јако лијепо заштитила, а своје колеге (колегинице) бацили у ЦОВИД огањ. и Сада и њима треба повећавати плате. ПИХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

пр

19.05.2021 10:22

Муња, није овдје ријеч само о Ковиду, већ уопштено о раду доктора и сестара који иду редовно у озбиљне а не куповне школе и редовне факултете од 6 година плус специјализације.Нису то учитељски факултети, разни менаџменти... то треба загријати столицу добро и завршити и за то бити више плаћен а не овако срамотно.

Name

Мила

19.05.2021 11:13

Ово је срамно, колико здравствених радника је дало своје животе, спасавајући туђе. Није исто радити у дому здравља и на клиници. Уразумите се више, вреднујте напокон оно што вриједи.

ОДГОВОРИТЕ