Promijenite odluku, ne ponižavajte medicinske radnike

- U životu, a i u politici naša djela pokazuju koliko nam nešto vrijedi. Za ovu vlast herojstvo i požrtvovanost izgleda vrijede 5% jer samo toliko su spremni da povećaju plate onima koji su na braniku naših života posljednjih godinu dana, a to su zdravstveni radnici. 

Republika Srpska 19.05.2021 | 10:39
Promijenite odluku, ne ponižavajte medicinske radnike

Ovo je izjavio predsjednik Demokratskog narodnog saveza Nenad Nešić, osvrćući se na namjeru Vlade da zdravstvenim radnicima povećaju platu za 5%.

"Kada treba za medije da se kaže lijepa riječ o herojima u bijelim mantilima i da se skupe poeni tu su ministri i premijer prvi, a kada treba pokazati podršku na djelu onda im udjeljuju milostinju", navodi Nešić i dodaje da im umjesto zaslužene nagrade i priznanja, stiže poniženje.

"Neće naše građane liječiti podzemna garaža i silni softveri koji su plaćeni desetine milona maraka, već ljekari koji odlaze u Njamačku i Austriju jer za njih para nema", upozorava Nešić.

On poziva premijera Viškovića i Vladu da preispitaju svoje odluke i prihvate zahtjeve zdravstvenih radnika jer su, kako navodi, realani i opravdani.

"Gospodo, dosta je bilo praznih riječi, vrijeme je da se na djelu pokaže koliko vrjednujete zdravlje i živote svojih građana", naveo je Nešić.

(BN) 

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Igor

19.05.2021 08:55

Bravo Nešiću, jedini pravi opozicioni lider koji non stop udara u centar problema. Ti mladi covječe treba da preuzmes vodjenje opozicije, jer jedini se suprostavljas ovoj nakaradnoj vlasti.

ODGOVORITE
Name

Re:

19.05.2021 12:03

Ајдеее! А, ђе је био 20 година?! Сад нашао да глуми месију, па би га ти одмах за свеца! Е, па неће моћи!

Name

Daca

19.05.2021 08:59

Gosp Nesicu. Ljekari koji odlaze iz RS su vjerni glasaci Milorada Dodika. Gradonacelnik Banja Luke Drasko Stanivikovic je obilazio garaze I govorio da to nije dobro. Doktori su bjezali kad ih je pitao kako nema lijekova maski. Zasto? Ne smiju boje se koga cega zasto me govore? E sad nek bjeze treba se boriti a me trpiti . Ko I'm je kriv sami su krivi. Ne treba ih zaliti.

ODGOVORITE
Name

Slava

19.05.2021 09:01

Mnogi odbornici, poslanici, ministri, direktori itd... imaju mnogo veća primanja od ljekara, gdje su većina danima učili i radili da bi bili ljekari, i većina je pošteno, ne svi, stekla diplomu, što je svakako sramota, tako da ljekarima i povećanje LD i od 100% ne bi bilo mnogo.

ODGOVORITE
Name

Re

19.05.2021 13:12

Mnogi odbornici su bas ljekari,njima je dobro.

Name

zcajic

19.05.2021 09:20

SNSD samo zna da ponižava narod, ali i opozicija mora prići svakom poniženom i obespravljenom čovjeku i da im objasni koliko su neophodne promjene, to je jedina šansa da se pobijedi na izborima sledeće godine.

ODGOVORITE
Name

pr

19.05.2021 09:20

tako je

ODGOVORITE
Name

Munja

19.05.2021 09:38

Iskreno, treba i tu prestati sa generalizacijom. Nisu svi zdravstveni radnici potrošeni kao neki tokom korone. Dok su jedni padali s' nogu, drugi su npr. porodične ambulante samo dijelili uputnice što može i polupismen čovjek. U COVID ambulanti u Banjaluci jedan ljekar i jedna sestra u martu, doktorica, koliko se može vidjeti - jako mlada, vjerovatno bez ikakvih štela. Porodična ambulante se zatvorile i samo prepisuju terapije ili odšampaju uputnice (čuvaju se od COVIDA), pa kada zovete vatrogasce ili policiju, oni ne pitaju kakve ste simptome imali, nego dolaze ljudi. Na stranu što ne primaju ni ljude koji su preležali covid, ni vakcina, ništa... ako imaš temp. idi u Ari ambulantu, makar ti visila noga... Ovdje je jedna velika grupa medicinara jako lijepo zaštitila, a svoje kolege (koleginice) bacili u COVID oganj. i Sada i njima treba povećavati plate. PIH

ODGOVORITE
Name

pr

19.05.2021 10:22

Munja, nije ovdje riječ samo o Kovidu, već uopšteno o radu doktora i sestara koji idu redovno u ozbiljne a ne kupovne škole i redovne fakultete od 6 godina plus specijalizacije.Nisu to učiteljski fakulteti, razni menadžmenti... to treba zagrijati stolicu dobro i završiti i za to biti više plaćen a ne ovako sramotno.

Name

Mila

19.05.2021 11:13

Ovo je sramno, koliko zdravstvenih radnika je dalo svoje živote, spasavajući tuđe. Nije isto raditi u domu zdravlja i na klinici. Urazumite se više, vrednujte napokon ono što vrijedi.

ODGOVORITE