Три мигранта ухапшена, два хоспитализована

Од пет миграната, који су јуче у бањалучком насељу Лазараево покушали да побјегну од полиције која је намјеравала да их легитимише, тројица су ухапшена, а двојица су збринута на Универзитетском клиничком центру /УКЦ/ Републике Српске, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Република Српска 19.05.2021 | 10:07
Три мигранта ухапшена, два хоспитализована

Бањалучка полиција јуче је око 13.00 часова покушала да легитимише ове мигранте како би их упутила у прихватни центар, на шта су се они оглушили, један од њих је извадио нож у намјери да нападне полицајца, након чега су се дали у бијег.

"Када су сустигнути, један од миграната је покушао побјећи преко улице гдје га је ударило возило у покрету. Два мигранта су збринута на УКЦ ради пружања љекарске помоћи, док се три мигранта налазе у службеним просторијама Полицијске управе Бањалука. Лица које се налазе у службеним просторијама су алко-тестирана и утврђено је да су под утицајем алкохола", навели су из бањалучке полиције.

У саопштењу је истакнуто да је на лицу мјеста извршен увиђај, те да је у току рад на документовању наведеног предмета. О свему је обавијештен дежурни тужилац бањалучког Окружног јавног тужилаштва, као и дежурни инспектор Теренског центра за странце.

Портпарол бањалучке Полицијске управе Данијела Мучибабић рекла је раније Срни да су мигранти нарушили јавни ред и мир у бањалучком насељу Лазарево и да је у току утврђивање чињеница и околности тог догађаја.

У Универзитетском клиничком центру /УКЦ/ Републике Српске јуче је речено да су три мигранта примљена у Ургентни центар УКЦ-а у Бањалуци због повреда задобијених у саобраћајној незгоди, а један од њих је пребачен у салу за реанимацију и све даље прогнозе у вези са његовим здравственим стањем су преурањене.

(Срна)  

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

блбл

19.05.2021 08:14

"три мигранта примљена у Ургентни центар УКЦ-а у Бањалуци због повреда задобијених у саобраћајној незгоди" - Све тројицу истовремено ударило ауто или васи пендреци? Изивљавате се на њима , фујј - Гдје је тај прихватни центар у БЛ гдје сте их наводно хтјели смјестити?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муп

19.05.2021 08:38

Извини сто смо хапсили лопове. Па глупане, прво су напали полицију, па су аута остетили, па су украли сладоледе и требамо их мозда мазити. Додји мало и ти до нас...

Name

Ре

19.05.2021 08:49

Налази се испод надвожњака код жељ, станице Лана бивша грађа .

Name

Србислава

19.05.2021 11:03

Прихватни је обавезно у липи или фбих. А шта си се ти запитао како ради полиција у Сроској? Наши знају како са тавим треба. Као у Југи прво те намлати кад си терориста и разбојник па онда ваљда се питања нека постављала.... и да их и око жељезничке скупљају и депортују Обавезно ,наша сигурност је бр један!!!

Name

Злаја

19.05.2021 08:31

Ови и на полицију потежу ножеве ,шта ми да очекујемо ,,мачетама да нас гањају ?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кун'-фу Панда

19.05.2021 08:39

Према лоповима лоповски и никако другације. Само удри милицијо, ово је насе...

Name

Б.Лука

19.05.2021 08:35

Е чуј потегли нож на полицију.... Шта ми обични градјани да очекујемо...Ту багру под хитно треба склонити док нису направили неко зло...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђука

19.05.2021 09:01

Та багра већ дужw време прави зло по целом свету , ко их још не разуме нек их држи код себе , који је војно способни мигрант оболио од короне или неке друге болести. Који су то свемирци па издржавају све осим туће -насиља и слчно . Ту багру благо речено треба птотјерати са наших простора.16

Name

Б.Луда

19.05.2021 09:11

Да, инаце је познато како овдасња полиција представља олицење професионалности и културе, и да никада не лазу.Морамо им вјеровати 113%.

Name

Идеално

19.05.2021 09:55

Додик је својевремено изјављивао да Нато чизма неће на Мањачу...а дође. Мигранти неће у РС-у и неће прелазити линију разграничења...а они су ту, још млатарају и ножевима. Да ми је чути нешто од Додика, а да није лаж...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

19.05.2021 10:23

Да, испод надвожњака и у старим жељезничким вагонима. Становништво је узнемирено, нарочито ноћу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зага

19.05.2021 12:00

Тек цемо ми осјетити ста су"мигранти" и како цемо заврсити с њима.

ОДГОВОРИТЕ