Tri migranta uhapšena, dva hospitalizovana

Od pet migranata, koji su juče u banjalučkom naselju Lazaraevo pokušali da pobjegnu od policije koja je namjeravala da ih legitimiše, trojica su uhapšena, a dvojica su zbrinuta na Univerzitetskom kliničkom centru /UКC/ Republike Srpske, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Republika Srpska 19.05.2021 | 10:07
Tri migranta uhapšena, dva hospitalizovana

Banjalučka policija juče je oko 13.00 časova pokušala da legitimiše ove migrante kako bi ih uputila u prihvatni centar, na šta su se oni oglušili, jedan od njih je izvadio nož u namjeri da napadne policajca, nakon čega su se dali u bijeg.

"Кada su sustignuti, jedan od migranata je pokušao pobjeći preko ulice gdje ga je udarilo vozilo u pokretu. Dva migranta su zbrinuta na UКC radi pružanja ljekarske pomoći, dok se tri migranta nalaze u službenim prostorijama Policijske uprave Banjaluka. Lica koje se nalaze u službenim prostorijama su alko-testirana i utvrđeno je da su pod uticajem alkohola", naveli su iz banjalučke policije.

U saopštenju je istaknuto da je na licu mjesta izvršen uviđaj, te da je u toku rad na dokumentovanju navedenog predmeta. O svemu je obaviješten dežurni tužilac banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva, kao i dežurni inspektor Terenskog centra za strance.

Portparol banjalučke Policijske uprave Danijela Mučibabić rekla je ranije Srni da su migranti narušili javni red i mir u banjalučkom naselju Lazarevo i da je u toku utvrđivanje činjenica i okolnosti tog događaja.

U Univerzitetskom kliničkom centru /UКC/ Republike Srpske juče je rečeno da su tri migranta primljena u Urgentni centar UКC-a u Banjaluci zbog povreda zadobijenih u saobraćajnoj nezgodi, a jedan od njih je prebačen u salu za reanimaciju i sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su preuranjene.

(Srna)  

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

blbl

19.05.2021 08:14

"tri migranta primljena u Urgentni centar UКC-a u Banjaluci zbog povreda zadobijenih u saobraćajnoj nezgodi" - Sve trojicu istovremeno udarilo auto ili vasi pendreci? Izivljavate se na njima , fujj - Gdje je taj prihvatni centar u BL gdje ste ih navodno htjeli smjestiti?

ODGOVORITE
Name

Mup

19.05.2021 08:38

Izvini sto smo hapsili lopove. Pa glupane, prvo su napali policiju, pa su auta ostetili, pa su ukrali sladolede i trebamo ih mozda maziti. Dodji malo i ti do nas...

Name

Ре

19.05.2021 08:49

Налази се испод надвожњака код жељ, станице Лана бивша грађа .

Name

Србислава

19.05.2021 11:03

Прихватни је обавезно у липи или фбих. А шта си се ти запитао како ради полиција у Сроској? Наши знају како са тавим треба. Као у Југи прво те намлати кад си терориста и разбојник па онда ваљда се питања нека постављала.... и да их и око жељезничке скупљају и депортују Обавезно ,наша сигурност је бр један!!!

Name

Zlaja

19.05.2021 08:31

Ovi i na policiju potežu noževe ,šta mi da očekujemo ,,mačetama da nas ganjaju ?!

ODGOVORITE
Name

Kun'-fu Panda

19.05.2021 08:39

Prema lopovima lopovski i nikako drugacije. Samo udri milicijo, ovo je nase...

Name

B.Luka

19.05.2021 08:35

E čuj potegli nož na policiju.... Šta mi obični gradjani da očekujemo...Tu bagru pod hitno treba skloniti dok nisu napravili neko zlo...

ODGOVORITE
Name

Đuka

19.05.2021 09:01

Ta bagra već dužw vreme pravi zlo po celom svetu , ko ih još ne razume nek ih drži kod sebe , koji je vojno sposobni migrant obolio od korone ili neke druge bolesti. Koji su to svemirci pa izdržavaju sve osim tuće -nasilja i slčno . Tu bagru blago rečeno treba ptotjerati sa naših prostora.16

Name

B.Luda

19.05.2021 09:11

Da, inace je poznato kako ovdasnja policija predstavlja olicenje profesionalnosti i kulture, i da nikada ne lazu.Moramo im vjerovati 113%.

Name

Idealno

19.05.2021 09:55

Dodik je svojevremeno izjavljivao da Nato čizma neće na Manjaču...a dođe. Migranti neće u RS-u i neće prelaziti liniju razgraničenja...a oni su tu, još mlataraju i noževima. Da mi je čuti nešto od Dodika, a da nije laž...

ODGOVORITE
Name

Iskreno

19.05.2021 10:23

Da, ispod nadvožnjaka i u starim željezničkim vagonima. Stanovništvo je uznemireno, naročito noću.

ODGOVORITE
Name

Zaga

19.05.2021 12:00

Tek cemo mi osjetiti sta su"migranti" i kako cemo zavrsiti s njima.

ODGOVORITE