Претреси на више локација у три општине у ФБиХ

Полицијски тимови Управе полиције МУП-а Зеничко-добојског кантона, започели су рано јутрос претресе на 19 локација у Какњу и двије локације на подручју Илијаша и Бихаћа.

Босна и Херцеговина 19.05.2021 | 08:32
Претреси на више локација у три општине у ФБиХ

Ради се о опсежној полицијској акцији кодног назива “МРЕЖА ИВ”, коју спроводи Управа полиције МУП- ЗДК која је усмјерена на откривање и процесуирање лица која се сумњиче за извршење кривичних дјела неовлаштене производне и стављања у промет опојних дрога, недозвољеног држања оружја или експлозивних материја и трговине људима.

Активности у оквиру акције “МРЕЖА ИВ” се предузимају у сарадњи и под надзором Кантоналног тужилаштва Зеничко-добојског кантона, те се поступа по наредбама Кантоналног суда у Зеници, као и општинских судова у Зеници и Бихаћу.

Ова акција представља наставак оперативних акција “МРЕЖА И”, “МРЕЖА ИИ” и “МРЕЖА ИИИ”  које су спроведене у 2016., 2017. и 2019. години, и у оквиру којих је извршено на десетине претреса, већи број осумњичених лица је лишен слободе, те су пронађене и одузете значајне количине опојних средстава, нелегалног оружја, новца и других предмета који потичу из кривичних дјела, почињених од стране лица која су била мета оперативних акција, саопштава Одсјек за односе с јавношћу, аналитику и планирање МУП-а ЗДК.

(Фена) 

Коментари / 0

Оставите коментар