Нема колебања око потписивања уговора са СПЦ

- Премијер Здравко Кривокапић саопштио је да нису тачни наводи подгоричког портала Борба да се он колеба да потпише Темељни уговор са СПЦ.

Регион 18.05.2021 | 09:44
Нема колебања око потписивања уговора са СПЦ

Како је навео Кривокапић, тај уговор још није усаглашен у целости.

У реаговању на писање Борбе, Кривокапић подсећа да је више пута саопштио да текст Темељног уговора са СПЦ није још усаглашен у целини, имајући у виду да два члана из предлога уговора нију у сагласности са Уставом Црне Горе и његовим позитивним прописима.

"Након уподобљавања целокупног текста уговора са правним системом наше земље, а у кординацији са његовом светошћу патријархом српским Порфиријем, Светим Архијереским Синодом и администартором Митрополије црногорско-приморске владиком Јоаникијем, створиће се услови за потписивање предметног уговора", навео је Кривокапић.

Он је одбацио наводе да код њега, како каже, постоји било која врста колебања око потписивања уговора, као и да је наводно такву одлуку саопштио ужем кругу својих сарадника.

Нагласио је да према администратору Митрополије црногорско-приморске и будимљанско-никшићке епископу Јоаникију гаји искрен и пријатељски однос, као и да ни са једном својом радњом нема за циљ или намеру да га наруши, а посебно, како истиче, да владику Јоаникија доведе у било какве неугодне ситуације.

(Тањуг) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Б77

18.05.2021 09:11

Ово је 21 век а не 1.. Какав заглупљен свијет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Најбитније

18.05.2021 09:12

...је да обмањивачи имају све,тј црква. Остало је небитно!

ОДГОВОРИТЕ