Nema kolebanja oko potpisivanja ugovora sa SPC

- Premijer Zdravko Krivokapić saopštio je da nisu tačni navodi podgoričkog portala Borba da se on koleba da potpiše Temeljni ugovor sa SPC.

Region 18.05.2021 | 09:44
Nema kolebanja oko potpisivanja ugovora sa SPC

Kako je naveo Krivokapić, taj ugovor još nije usaglašen u celosti.

U reagovanju na pisanje Borbe, Krivokapić podseća da je više puta saopštio da tekst Temeljnog ugovora sa SPC nije još usaglašen u celini, imajući u vidu da dva člana iz predloga ugovora niju u saglasnosti sa Ustavom Crne Gore i njegovim pozitivnim propisima.

"Nakon upodobljavanja celokupnog teksta ugovora sa pravnim sistemom naše zemlje, a u kordinaciji sa njegovom svetošću patrijarhom srpskim Porfirijem, Svetim Arhijereskim Sinodom i administartorom Mitropolije crnogorsko-primorske vladikom Joanikijem, stvoriće se uslovi za potpisivanje predmetnog ugovora", naveo je Krivokapić.

On je odbacio navode da kod njega, kako kaže, postoji bilo koja vrsta kolebanja oko potpisivanja ugovora, kao i da je navodno takvu odluku saopštio užem krugu svojih saradnika.

Naglasio je da prema administratoru Mitropolije crnogorsko-primorske i budimljansko-nikšićke episkopu Joanikiju gaji iskren i prijateljski odnos, kao i da ni sa jednom svojom radnjom nema za cilj ili nameru da ga naruši, a posebno, kako ističe, da vladiku Joanikija dovede u bilo kakve neugodne situacije.

(Tanjug) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

B77

18.05.2021 11:11

Ovo je 21 vek a ne 1.. Kakav zaglupljen svijet.

ODGOVORITE
Name

Najbitnije

18.05.2021 11:12

...je da obmanjivači imaju sve,tj crkva. Ostalo je nebitno!

ODGOVORITE