Ако не може у БиХ, може вакцинација студената у Србији

Студенти Медицинског факултета из Тузле након што нису успјели са надлежним у свом граду и Федерацији БиХ да буду уврштени у приоритетну групу за вакцинацију, обратили су се Министарству здравља Србије и за мање од 12 сати добили одговор а за пар дана и термин за вакцинацију у Београду.

Босна и Херцеговина 18.05.2021 | 09:04
Ако не може у БиХ, може вакцинација студената у Србији

Студенти наводе да је власт у Тузли игнорисала њихове захтјеве под изговором да се одлука о формирању приоритетних група за вакцинацију доноси на нивоу Федерације Босне и Херцеговине те да не може бити донесена на нивоу кантона.

Они питају се како су онда студенти Медицинског факултета Универзитета у Зеници и Универзитета у Сарајеву уврштени у приоритетну групу за вакцинацију?

"Огорчени понављајућим игнорисањем њихових захтјева група студентата шесте године Медицинског факултета су се самостално, без учешћа студентских удружења и Студентског парламента УНТЗ, обратили Министарству здравља Републике Србије са упитом везаним за
вакцинацију студената из Тузле", наводе студенти у саопштењу и додају да је за мање од 12 сати стигао одговор на маил, а за само пар дана добили су термин за вакцинацију у Београду.

Из Србије су студентима поручили начин на који могу организовати долазак, те су тражили рјешење како студенти могу, а не зашто не могу бити вакцинисани.

100 студената из Тузле 23. маја у Београду ће примити вакцину против вируса корона.

Студенти из Тузле поручују да, уколико у наредном периоду надлежни наставе игнорисање њихових захтјева, биће приморани да од Србије траже вакцине за студенте свих година.

(БН) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

логицно

18.05.2021 07:47

Па бар пола њих це сутра преци у Србију да раде . као и до сада .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједлог

18.05.2021 10:50

Студенти из Републике Српске на студијама у Србији немају регулисану здравствену заштиту. Имају само право на здравствену заштиту у хитноћама. Овакав однос власти БиХ/ Републике Српске према својим држављанима је сраман и недопустив. Има ли ико од надлежних да овај статус регулише за добробит младих људи који студирају у Србији са којом имамо и специјалне везе.

Name

Ре Приједлог

18.05.2021 13:55

То је тузно. Касних деведестих, када сам ја студирао у Србији, имали смо здравствено осигурање ми студенти из Српске. Умјесто да напредујемо, код нас све назадује.

Name

Ре приједлог

18.05.2021 16:22

Назалост, тако је. Али је и истина да нико у Србији неце вратити студента из РС, него це му прузити сву помоц и здравствене услуге. Осјетио сам на својој кози а имам и колеге са истим искуством.

Name

Злаја

18.05.2021 08:21

Па гдје су обе обећане златне кашике ?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

путник

18.05.2021 09:42

ако си сколован не знаци и да си нароцито интелигентан. то се види по овима сто трце да се боцну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

момо јово

18.05.2021 13:31

Свака цаст.

Name

Небојса

18.05.2021 15:53

Е нека си ти паметан! Теби нико не брани да се не вакцинишеш!