Захтјев: Одложити Олимпијске игре у Токију

- Главна медицинска организација у Јапану подржала је позиве за отказивање Олимпијских игара у Токију уз напомену да су болнице већ преоптерећене, док се земља бори против ширења вируса корона мање од три мјесеца прије почетка такмичења.

Спорт 18.05.2021 | 07:23
Захтјев: Одложити Олимпијске игре у Токију

Удружење из Токија, које представља око 6.000 љекара опште праксе, саопштило је да болнице у главном граду имају "пуне руке посла" и да су скоро остале без слободних капацитета усљед раста броја заражених.

"Снажно захтијевамо да власти увјере Међународни олимпијски комитет да је одржавање Олимпијских игара тешко и да донесу одлуку о отказивању Игара", наводи се у отвореном писму премијеру Јошихидеу Суги.

Раст броја заражених изазвао је узнемирење и недостатак медицинског особља и болничких кревета у неким дијеловима Токија, а Влада је продужила до 31. маја трећу ванредну ситуацију у главном граду и још неколико префектура. 

(Срна/Ројтерс) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ноле

18.05.2021 05:44

Тако је,отказати олимпијске игре и све остале непотребне догадјаје.Док год малтретирају обицне градјане,нека малтретирају и спортисте..

ОДГОВОРИТЕ