Zahtjev: Odložiti Olimpijske igre u Tokiju

- Glavna medicinska organizacija u Japanu podržala je pozive za otkazivanje Olimpijskih igara u Tokiju uz napomenu da su bolnice već preopterećene, dok se zemlja bori protiv širenja virusa korona manje od tri mjeseca prije početka takmičenja.

Sport 18.05.2021 | 07:23
Zahtjev: Odložiti Olimpijske igre u Tokiju

Udruženje iz Tokija, koje predstavlja oko 6.000 ljekara opšte prakse, saopštilo je da bolnice u glavnom gradu imaju "pune ruke posla" i da su skoro ostale bez slobodnih kapaciteta usljed rasta broja zaraženih.

"Snažno zahtijevamo da vlasti uvjere Međunarodni olimpijski komitet da je održavanje Olimpijskih igara teško i da donesu odluku o otkazivanju Igara", navodi se u otvorenom pismu premijeru Jošihideu Sugi.

Rast broja zaraženih izazvao je uznemirenje i nedostatak medicinskog osoblja i bolničkih kreveta u nekim dijelovima Tokija, a Vlada je produžila do 31. maja treću vanrednu situaciju u glavnom gradu i još nekoliko prefektura. 

(Srna/Rojters) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nole

18.05.2021 05:44

Tako je,otkazati olimpijske igre i sve ostale nepotrebne dogadjaje.Dok god maltretiraju obicne gradjane,neka maltretiraju i sportiste..

ODGOVORITE