Откривен нови симптом короне везан за нови сој

Индија је тренутно најпогођенија земља корона вирусом, а доктори из Бенгалура (држава Карнатака, Индија) верују да су открили неколико нових симптома инфекције, који су највероватније везани за индијски сој вируса.

Здравље 17.05.2021 | 22:59
Откривен нови симптом короне везан за нови сој

Симптоми короне који се иначе најчешће јављају су упорни кашаљ, висока телесна температура и губитак чула укуса и мириса. Код неких заражених се такође јављају умор, главобоље и дијареја, али ти симптоми су препознати нешто касније током пандемије.

Доктори из Бенгалура сада верују и да екстремно сува уста могу да буду нови симптом инфекције. Такође, иритација, свраб или чудан осећај на језику, као и чиреви и устима, јављају се нешто ређе, али такође могу бити знак инфекције.

Др Сатур лечио је мушкарца (55) који је имао осећај екстремне сувоће у устима и коњуктивитис када је примљен у болницу.

"Прочитао сам да коњуктивитис може да буде један од симптома ковида. Иако није имао грозницу, рекао је да се осећа уморно", рекао је доктор, додајући да је човек касније добио позитиван тест на корону.

Др Сатур саветовао је свима који осете било какве симптоме који се тичу уста и језика, као и општи умор, осећај слабости, да се тестирају на ковид-19.

Он сматра да је могуће да су се нови симптоми појавили због мутација, те поручује и докторима да "не игноришу никакве промене на језику".

Иначе, нешто слично томе раније су описали и британски лекари као "ковид језик".

"Симптоми у устима већ неко време се повезују са ковидом-19", потврдила је стручњак за јавно здравље епидемиолог др Гарбијел Скали.

(МОНДО)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мрква

17.05.2021 21:53

Не видим апсолутно нити један симптом разлицит него код симптома обицне грипе !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОКТОР

17.05.2021 22:12

Које сте ви будале Боже драги, па набраја све симптиме класичне грипе хееххехехее стаће се и вама сатанистима једног дана.

ОДГОВОРИТЕ