Русија домаћин мировних преговора Израела и Палестине?

Власти Руске Федерације изразиле су спремност и предложиле да буду домаћин директних мировних преговора између Израела и Палестине.

Свијет 16.05.2021 | 22:36
Русија домаћин мировних преговора Израела и Палестине?

Савјет безбједности Уједињених нација одржава трећу ванредну сједницу о растућим тензијама између Израела и Палестине и о израелским нападима на Газу.

Руски замјеник министра спољних послова Сергеј Версхинин је у обраћању Савјету безбједнсти изјавио да Русија може преузети улогу домаћина израелско-палестинских преговора.

Версхинин је најоштрије осудио страдање цивила у Палестини и Израелу и поручио како успостава примирја мора бити приоритет.

Истичући како недостатак директног дијалога између Израела и Палестине представља један од узрока актуелних тензија, Версхинин је казао да би се ти преговори могли обновити у Русији.

Он је такође рекао како нормализација односа између Израела и неких арапских земаља није довољна за рјешавање израелско-палестинске кризе.

Предложио је одржавање састанка министара спољних послова “блискоисточне четворке“ коју чине Уједињене нације, Европска унија, Сједињене Америчке Државе и Русија.

(Анадолија) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Истина

17.05.2021 11:21

Ста хоће комунисти нек њихови људи имају Демократију како ће они неког штит кад њихов народ бјежи од комуниста ДОЛЕ КОМУНИСТИЦКИ РЕЖИМИ и НАЦИСТИ ОРБАН И ОСТАЛА СМЕЋА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.05.2021 16:18

Није демократије за народе који још нису спремни за то.Треба доста памети,савјести, толеранције,правде, емпатије и осталих људских вриједности.Видис како код нас функционише добро.