Rusija domaćin mirovnih pregovora Izraela i Palestine?

Vlasti Ruske Federacije izrazile su spremnost i predložile da budu domaćin direktnih mirovnih pregovora između Izraela i Palestine.

Svijet 16.05.2021 | 22:36
Rusija domaćin mirovnih pregovora Izraela i Palestine?

Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija održava treću vanrednu sjednicu o rastućim tenzijama između Izraela i Palestine i o izraelskim napadima na Gazu.

Ruski zamjenik ministra spoljnih poslova Sergej Vershinin je u obraćanju Savjetu bezbjednsti izjavio da Rusija može preuzeti ulogu domaćina izraelsko-palestinskih pregovora.

Vershinin je najoštrije osudio stradanje civila u Palestini i Izraelu i poručio kako uspostava primirja mora biti prioritet.

Ističući kako nedostatak direktnog dijaloga između Izraela i Palestine predstavlja jedan od uzroka aktuelnih tenzija, Vershinin je kazao da bi se ti pregovori mogli obnoviti u Rusiji.

On je takođe rekao kako normalizacija odnosa između Izraela i nekih arapskih zemalja nije dovoljna za rješavanje izraelsko-palestinske krize.

Predložio je održavanje sastanka ministara spoljnih poslova “bliskoistočne četvorke“ koju čine Ujedinjene nacije, Evropska unija, Sjedinjene Američke Države i Rusija.

(Anadolija) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Istina

17.05.2021 13:21

Sta hoće komunisti nek njihovi ljudi imaju Demokratiju kako će oni nekog štit kad njihov narod bježi od komunista DOLE KOMUNISTICKI REŽIMI i NACISTI ORBAN I OSTALA SMEĆA

ODGOVORITE
Name

Re

17.05.2021 18:18

Nije demokratije za narode koji još nisu spremni za to.Treba dosta pameti,savjesti, tolerancije,pravde, empatije i ostalih ljudskih vrijednosti.Vidis kako kod nas funkcioniše dobro.