Папа: Смрт дјеце је страшна и неприхватљива

Папа Фрањо данас се током традиционалног говора пред вјерницима у Ватикану осврнуо и на дешавања у израелско-палестинском сукобу те је позвао челнике Израела и Палестине да под хитно престану са сукобима у Светој земљи и посвете се градњи мира.

Свијет 16.05.2021 | 18:42
Папа: Смрт дјеце је страшна и неприхватљива

Папа Фрањо је "у име Бога" апеловао на смиривање ситуације у Светој земљи у којој је након пет дана сукоба страдало мноштво људи, а стотине њих су рањени.

"Смрт десетина дјеце међу њима посебно је страшна и неприхватљива. Њихова смрт је знак да људи не желе да граде будућност већ желе да је униште", рекао је папа.

Осим тога, папа Фрањо је упозорио како би континуирано насиље у Израелу и појасу Газе могло прерасти у спиралу смрти и разарања што би створило ране које би тешко зацијелиле.

"Позивам израелске и палестинске челнике да зауставе буку оружја и крену путем мира, уз помоћ међународне заједнице", рекао је он.

Папа је током говора позвао вјернике на "непрестану" молитву за Израелце и Палестинце како би пронашли пут дијалога и опроштаја који би водио "стрпљивом грађењу мира и правде који ће на крају довести становнике до коегзистенције међу браћом".

На крају, Папа је позвао присутне да се помоле Краљици Мира, нарочито за дјецу која су изгубила живот у сукобима.

(Клиx)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ицх

16.05.2021 17:00

Свети Оче само тебе могу послушати да се то смири

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

16.05.2021 17:07

Сви ви поглавари да зелите могли би зауставити убијања и разарања у 24 сата али то вам није у бити него само бла бла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

16.05.2021 17:29

Дада објасни КАКО?

Name

Ортодоxни Хрисцанин

16.05.2021 20:13

Овај Папа је један од ријетких Папа који је у ствари Човјек, са њиме би се имало што шта разговарати, док је још жив, иначе на његово мјесто може поново доћи идиот и кретен. Препоручујем нашој Цркви да искористи прилику.

ОДГОВОРИТЕ