Papa: Smrt djece je strašna i neprihvatljiva

Papa Franjo danas se tokom tradicionalnog govora pred vjernicima u Vatikanu osvrnuo i na dešavanja u izraelsko-palestinskom sukobu te je pozvao čelnike Izraela i Palestine da pod hitno prestanu sa sukobima u Svetoj zemlji i posvete se gradnji mira.

Svijet 16.05.2021 | 18:42
Papa: Smrt djece je strašna i neprihvatljiva

Papa Franjo je "u ime Boga" apelovao na smirivanje situacije u Svetoj zemlji u kojoj je nakon pet dana sukoba stradalo mnoštvo ljudi, a stotine njih su ranjeni.

"Smrt desetina djece među njima posebno je strašna i neprihvatljiva. Njihova smrt je znak da ljudi ne žele da grade budućnost već žele da je unište", rekao je papa.

Osim toga, papa Franjo je upozorio kako bi kontinuirano nasilje u Izraelu i pojasu Gaze moglo prerasti u spiralu smrti i razaranja što bi stvorilo rane koje bi teško zacijelile.

"Pozivam izraelske i palestinske čelnike da zaustave buku oružja i krenu putem mira, uz pomoć međunarodne zajednice", rekao je on.

Papa je tokom govora pozvao vjernike na "neprestanu" molitvu za Izraelce i Palestince kako bi pronašli put dijaloga i oproštaja koji bi vodio "strpljivom građenju mira i pravde koji će na kraju dovesti stanovnike do koegzistencije među braćom".

Na kraju, Papa je pozvao prisutne da se pomole Kraljici Mira, naročito za djecu koja su izgubila život u sukobima.

(Klix)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ich

16.05.2021 19:00

Sveti Oče samo tebe mogu poslušati da se to smiri

ODGOVORITE
Name

Sasa

16.05.2021 19:07

Svi vi poglavari da zelite mogli bi zaustaviti ubijanja i razaranja u 24 sata ali to vam nije u biti nego samo bla bla.

ODGOVORITE
Name

Joja

16.05.2021 19:29

Dada objasni KAKO?

Name

Ortodoxni Hriscanin

16.05.2021 22:13

Ovaj Papa je jedan od rijetkih Papa koji je u stvari Čovjek, sa njime bi se imalo što šta razgovarati, dok je još živ, inače na njegovo mjesto može ponovo doći idiot i kreten. Preporučujem našoj Crkvi da iskoristi priliku.

ODGOVORITE