Тијела преминулих плутају индијским ријекама

Тијела преминулих од Цовид-19 пронађена су бачена у неке индијске ријеке, саопштиле су локалне власти по први пут званично признајући ту алармантну праксу, за коју се наводи да је посљедица сиромаштва и страха од болести у удаљеним областима.

Свијет 15.05.2021 | 21:14
Тијела преминулих плутају индијским ријекама

Слике лешева који плутају низ реку Ганг, која се у хиндуизму сматра светом, шокирали су земљу, која се бори са најгорим свјетским налетом случајева Цовид-19, преноси Ројтерс.

Иако су извјештаји у медијима повезали пораст броја тијела откривених како плутају реком и њеним притокама последњих дана са пандемијом, индијска сјеверна држава Утар Прадеш, у којој живи 240 милиона људи, до сада није јавно открила узрок смрти.

– Управа има информације да се тијела оних који су подлегли Цовид-19 или било којој другој болести бацају у ријеке, умјесто да се одлажу у складу са одговарајућим ритуалима – рекао је високи државни званичник Маноџ Кумар Сингх у писму званичницима у које је Ројтерс имао увид.

Он је затражио од сеоских званичника да осигурају да се лешеви не бацају у воду и рекао да ће државна влада дати сиромашним породицама погинулих по 5.000 рупија (68 долара) за кремирање или сахрањивање тијела.

Држава је такође затражила од полиције да патролира рекама како би зауставила ту праксу.

Индија свакодневно званично пријављује око 4.000 смртних случајева од те болести већ скоро двије недјеље, али здравствени стручњаци кажу да је број преминулих вероватно много већи због лошег тестирања у руралним областима и других фактора.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Багра људска!

15.05.2021 21:52

Како одвратан народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чудно

16.05.2021 04:55

Друга по насељености броја становника у свијету која броји милијарде становника,дневно умире 4000 људи.Замислите 1-2%

ОДГОВОРИТЕ