Премијерка: До 21. јуна да завршимо са короном

Премијерка Ана Брнабић је данас током посете општини Жагубица изјавила да је у Србији тренутно вакцинисано око 42 одсто пунолетног становништва.

Србија 15.05.2021 | 13:12
Премијерка: До 21. јуна да завршимо са короном

Она је истакла да је циљ да буде најмање 50 одсто и да се до 21. јуна Србија отвори за славља, свадбе, рођендане, прославе и дружење.

"Да завршимо са короном 21. јуна", поручила је Брнабић.

Премијерка је после посете вртића ”Цветић” у месту Крепољин код Жагубице и заједно са министром здравља Златибором Лончаром пункта за вакцинацију у Дому Здравља у месту Лазници рекла да зато сви треба да се вакцинишу како би се победио корона вирус.

Поручила је грађанима Жагубице да се вакцинишу јер та општина, како је рекла, заостаје по вакцинацији, са око 21 одсто вацинисаног становништва.

Каже да разуме да је разуђена територија те општине и да је тешко обићи, али да ће држава помоћи у томе.

Брнабић је рекла да су у првих 10 локалних самоуправа по броју вакцинисаних углавном београдске централне општине и да јој је драго да је у првих 10 ушао и Ниш, Ужице и Прибој, као и да јако добро стоје Кикинда, Кладово,Црна Трава, Сремаска Митровица и Нови Сад..

Додаје да мањи број вакцинисаних имају општине као што су Тутин, Нови Пазар, Лајковац, Мионица, Жагубица, Бољевац, Ражањ, Рача, Вараварин, Рековац, Љиг, Цхићевац...

"Ово можемо само сви заједно, позовите ваше пријатеље, комшије, породицу да се вакцнишу, а ми ћемо обезбедити све што је потребно и да завршим са короном до 21. јуна.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Паметно

15.05.2021 12:09

Паметно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ања

15.05.2021 13:44

То, дакле, неко одлуцује кад да поцне и кад да заврси нека болест? Седам милијарди људи је у тисини пристајало на затварање, полицијски сат, отудјеност...Многе привредне гране унистене, попут туризма, забаве...да би се фармацеутска индустрија домогла огромног богатства. Од ових сподоба је само индустрија орузја окрутнија и моцнија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

15.05.2021 18:13

Управо тако Ања. Крузи прица по Србији медју Вуцицевим поданицима да су поцетком маја направили транспаренте на којима писе отприлике Србија је најбоља, Побиједили смо короно и сл.глупости. Све је јасно од поцетка било, само зали Бозе оних људи који су подлегли страху и појурили докторима дзелатима под кинеске респираторе. Надам се да це неко одговарати за то.

Name

БЛ

15.05.2021 15:42

СВАКА ЦАСТ !!! ЗИВЈЕЛА СРБИЈА ❤

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мими

15.05.2021 19:47

Моја заова живи у Србији вакцинисала се и ревакцинисала и након десет дана добила корону.Упала плаћа с једне стране.Е ето

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.05.2021 20:57

И није једина. Много таквих слуцајева има. А и они сто немају посљедица морају се вакцинисати за 6 мјесеци и тако цитав зивот, јер су им ослабили имунитет. Страсно!