Тел Авиву пријети опасност - огласиле се сирене

Израелски авиони јутрос су наставили ваздушне ударе а припадници Хамаса одговорили су испаљивањем ракета на Израел.

Свијет 15.05.2021 | 12:59
Тел Авиву пријети опасност - огласиле се сирене

Број жртава сукоба сваког дана расте али и притисак међународне заједнице да се они оконачају.

Палестинске власти потврдиле су да је најмање 12 особа погинуло данас у једном од неколико ваздушних удара на север Појаса Газе, међу њима погинула је један жена са троје деце, као и да су израелски авиони уништили једну џамију.

Сирене су се данас огласиле и у више градова на југу Израела упозоравајући на ракетни напад из Газе, а у Бершеби и Ашдоду погођено је неколко зграда а извештаја о жртвама није било.

Хамас је преузео одговорност за лансирање ових ракета.

Сукоби између Израела и Палестинаца ушли су у шести дан, без назнака да би могло да дође до смирење ситуације, а размена ракетних удара уследила је након избијања немира у близини џамије Ал-Акса у јерусалимском Старом граду почетком маја.

Тел Авив је потврдио да је од понедељка до данас око 2.300 ракета лансирано из Газе и да је око 1.000 пресретнуто противваздушном одбраном, а 380 је пало на палестинску територију.

(Б92)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Кажем

15.05.2021 11:46

Какав ужас су направили "свјетски" људи, подржавају зло, пропаст, ратове. Направе од потпуно обичних људи који живе у својим домовима нове избеглице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

15.05.2021 12:55

Историја свијета је историја ратова. И већина то жели, гласају за такве. Иначе би се одупирали, да смо у већини другачији.

Name

Ре

15.05.2021 13:00

Наша бол је заједничка, наша патња је заједничка. Окупатор се бори против свих нас без изузетака. Зато морамо унаприједити наше јединство, наше кршћанско-исламско братство… Откако је почела криза у насељу Шеикх Јерах обратили смо се свим кршћанским ауторитетима у свијету, па и исламским, како би се чуо глас нас Палестинаца, а то је глас истине и правде. Апеловали смо на све те институције да се солидаришу са палестинским питањем - навео је Теодосиос Аталах Хана, архиепископ грчко-православног патријархата у Јерусалему за Ал Јазееру.

Name

Кики

15.05.2021 16:18

Тако је то кад убијас невине људе...

Name

Москоw

15.05.2021 12:45

Страсно све нирише на трећи светски рат

ОДГОВОРИТЕ
Name

007 Бонд

15.05.2021 13:04

У Старом Завету у Библији пише кад се иде у рат и кад се врши попис становништва... а кад се иде у рат- Бог тај рат води и на тој страни на којој је Бог- нема погинулих и победа је 100% (и чисти се све што не ваља... осим жене и деце). ...Тако да на основу свега- не верујем да је Бог данас ни уз муслимане а ни уз Јевреје... јер сви су грешни... И да се нпр. сутра десе задња времена која су описана у Новом Завету (део Откривење Јованово)- на овом свету од 7.5 милијарди код Бога би директно отишло можда 0,5 милиона (а све остало би било сатрто огњевом ватром).

ОДГОВОРИТЕ