Tel Avivu prijeti opasnost - oglasile se sirene

Izraelski avioni jutros su nastavili vazdušne udare a pripadnici Hamasa odgovorili su ispaljivanjem raketa na Izrael.

Svijet 15.05.2021 | 12:59
Tel Avivu prijeti opasnost - oglasile se sirene

Broj žrtava sukoba svakog dana raste ali i pritisak međunarodne zajednice da se oni okonačaju.

Palestinske vlasti potvrdile su da je najmanje 12 osoba poginulo danas u jednom od nekoliko vazdušnih udara na sever Pojasa Gaze, među njima poginula je jedan žena sa troje dece, kao i da su izraelski avioni uništili jednu džamiju.

Sirene su se danas oglasile i u više gradova na jugu Izraela upozoravajući na raketni napad iz Gaze, a u Beršebi i Ašdodu pogođeno je nekolko zgrada a izveštaja o žrtvama nije bilo.

Hamas je preuzeo odgovornost za lansiranje ovih raketa.

Sukobi između Izraela i Palestinaca ušli su u šesti dan, bez naznaka da bi moglo da dođe do smirenje situacije, a razmena raketnih udara usledila je nakon izbijanja nemira u blizini džamije Al-Aksa u jerusalimskom Starom gradu početkom maja.

Tel Aviv je potvrdio da je od ponedeljka do danas oko 2.300 raketa lansirano iz Gaze i da je oko 1.000 presretnuto protivvazdušnom odbranom, a 380 je palo na palestinsku teritoriju.

(B92)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Kažem

15.05.2021 11:46

Kakav užas su napravili "svjetski" ljudi, podržavaju zlo, propast, ratove. Naprave od potpuno običnih ljudi koji žive u svojim domovima nove izbeglice.

ODGOVORITE
Name

Jaffa

15.05.2021 12:55

Istorija svijeta je istorija ratova. I većina to želi, glasaju za takve. Inače bi se odupirali, da smo u većini drugačiji.

Name

Re

15.05.2021 13:00

Naša bol je zajednička, naša patnja je zajednička. Okupator se bori protiv svih nas bez izuzetaka. Zato moramo unaprijediti naše jedinstvo, naše kršćansko-islamsko bratstvo… Otkako je počela kriza u naselju Šeikh Jerah obratili smo se svim kršćanskim autoritetima u svijetu, pa i islamskim, kako bi se čuo glas nas Palestinaca, a to je glas istine i pravde. Apelovali smo na sve te institucije da se solidarišu sa palestinskim pitanjem - naveo je Teodosios Atalah Hana, arhiepiskop grčko-pravoslavnog patrijarhata u Jerusalemu za Al Jazeeru.

Name

Kiki

15.05.2021 16:18

Tako je to kad ubijas nevine ljude...

Name

Moskow

15.05.2021 12:45

Strasno sve niriše na treći svetski rat

ODGOVORITE
Name

007 Бонд

15.05.2021 13:04

У Старом Завету у Библији пише кад се иде у рат и кад се врши попис становништва... а кад се иде у рат- Бог тај рат води и на тој страни на којој је Бог- нема погинулих и победа је 100% (и чисти се све што не ваља... осим жене и деце). ...Тако да на основу свега- не верујем да је Бог данас ни уз муслимане а ни уз Јевреје... јер сви су грешни... И да се нпр. сутра десе задња времена која су описана у Новом Завету (део Откривење Јованово)- на овом свету од 7.5 милијарди код Бога би директно отишло можда 0,5 милиона (а све остало би било сатрто огњевом ватром).

ODGOVORITE