Лоша представа у режији Додика и Изетбеговића

“Читава та сједница Народне скупштине била је једна представа, једна смијурија,нажалост. Прво на почетку простачки иступ Милорада Додика,а након тога прича из које видите да је све договорено унапријед између СДА и СНСД-а, рекао је посланик ПДП-а у НС Републике Српске Игор Црнадак.

Република Српска 14.05.2021 | 22:42
Лоша представа у режији Додика и Изетбеговића

У Народној скупштини Републике Српске нема политичког јединства, што је показало и посљедње засиједање, гдје су се могле чути само ријечи оптужбе и вријеђања, истакнуто је у емисији "Изазови" БН телевизије.

На сједници Народне скупштине Републике Српске опозиција није гласала за СНСД-ов приједлог о преговорима између РС и ФБиХ  три конститутивна народа о могућим рјешењима за БиХ, што је још једном показало да нема националног јединства, иако га све стране заговарају, истичу саговорници емисије "Изазови". 

“Читава та сједница Народне скупштине била је једна представа, једна смијурија,нажалост. Прво на почетку простачки иступ Милорада Додика,а након тога прича из које видите да је све договорено унапријед између СДА и СНСД-а, рекао је посланик ПДП-а у НС Републике Српске Игор Црнадак.

Он сматра да су СНСД и СДА договарали како ће тећи сједница парламента и како ће се гласати, какви ће бити закључци.

"Не могу да разумијем оне који су то подржали”,рекао је Црнадак.

Милан Тубин,из Клуба посланика СПС-а НС Републике Српске рекао је да је став СПС-а да не треба распакивати Дејтонски споразум.

"Морамо се стриктно придржавати Дејтона, рекао је Тибун и додао да свако “чепркање” или дирање по Дејтону,може да  донесе огромне проблеме. 

Посланик ДНС-а у НС Републике Српске Александар Главаш тврди да предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић недостојно обавља функцију предсједника Народне скупштине Републике Српске, јер, како тврди Главаш, Чубриловић по свим битним питањима нема свој став.

"Неко ко има толико година, а толико се плаши санкција и високог представника, мени као младом посланику то није јасно.Човјек који врло ријетко предсједава Народном скупштином, човјек чије мишљење готово никада не чујемо у парламенту не би требао да обавља  функцију предсједника Народе скупштине Републике Српске", рекао је Главаш.

Народна скупштина Републике Српске одбацила је захтјев високог представника у БиХ Валентина Инцка о враћању повеља додијељених лицима осуђеним за ратне злочине. Шефови клубова посланика ПДП-а и СДС-а нису потписали ове закључке, појашњава посланик СДС-а у НС Републике Српске Томица Стојановић.

“Став СДС је да Народна скупштина Републике Српске која није донијела одлуке о тим одликовањима,  повељама нема шта да о томе одлучује", рекао је Стојановић и додао да је то био став СДС-а и да су то јасно рекли и прије сједнице Народне скупштине. 

"Прича да треба нешто да укидам, а нисам то ни донио, по мени је, и по свима нама у Клубу СДС, прича која не стоји. Тако да управо због тога нисмо жељели да  гласамо о свему томе", рекао је Стојановић.

Он је подсјетио да су посланици СДС-а на неколико сједница парламента Српске, када је било ријечи о  националним темама, када је постојао одређени консензус, дали свој глас.

"Али, не можемо а-приори дати глас кад неко направи сцену, а знало се ово је било планирано, ово је био договор између Милорада Додика и Бакира Изетбеговића", рекао је Стојановић.

(БН) 

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Имамо очи

14.05.2021 21:09

Само нек им се врати у мјери у којој су народ тлачили, малтретирали, понижавали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

15.05.2021 04:42

Зар папак тубин има образа да се јавља?

Name

Ухх

15.05.2021 06:32

Зар је тубину мјесто са патриотама?

Name

Иџо Тахмишчија

14.05.2021 21:14

Сеоски ђилкош Додик није за политичког дијалога већ за пијачне туче. Јер га је сеоска пијаца изњедрила и његов профил је профил обичног пијачног шверцера и накупца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо

14.05.2021 21:18

Нама ни драги бог висе немозе помоци видимо сви да народ у свјету нема права на зивот сопствени масони одлуцују једино да народ у свјету се пробуди сав и заустави апокалипсу досли смо до саврсенства електронике ово је крај овог цовјецанства диктирају нам кад да радимо ста да радимо докле да зивимо дали смијемо да зивимо то масони свјетски раде наси зивоти су у њиховим рукама нек нам је бог алах исус на помоци ал теско да нам иста помогне Билгејс је владар уз помоц Америке до унистења свјета какав ковид ово је људски фактор биолоски рат .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

15.05.2021 04:32

Јесил ти на вези, или ти свемирци савјете дају?

Name

Ре, Владо

15.05.2021 07:19

Све сто сте навели, стоји, само оно највазније није поменуто. Ста ми као народ предузимамо да се одбранимо и заститимо??? Да ли, ми, имамо право препустити своје зивоте у руке сатаниста?! Ако смо вец дозволили да раде ста им воља, онда немамо право ни да осудјујемо друге. Ми смо највеци кривци за све сто нам се догадја.

Name

Ре Владо

15.05.2021 08:07

Друзе јеси добро?

Name

Ре Владо

15.05.2021 21:53

Владо ,смањи брљу или на цему си вец.

Name

Ја

14.05.2021 22:10

Обични издајници који су оцима народа још висе пали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

15.05.2021 06:47

Србија због Косова,Русија због Крима ,па Треба им каква будала да мрси по свјету а Додик им баш паше.Зато је народу Републике Српске овако.Свака улагања у овакво нестабилно подручје инвеститорима је бацање пара.А и земља која живи на кредит им нетреба.Народе! Прогледајте КОНАЧНО!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.05.2021 08:39

Дзаба прицат народу кад се продаје за саку пиринца он це изабрати исту власт све дзаба

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин

15.05.2021 08:55

Па ко је у емисију довео папка Тубина ,стварно сам разоцаран ,цовјек нема везе с политиком ,с Бањцем је преговарао о прелету ,медјутим шеф није дао зелено свјетло и скрасио се код Селака ...ееее туго наса .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срамота

15.05.2021 18:24

Па овај Тубин бас нема образа?! Гдје ти оде и за колико се прода јадан не био?!

ОДГОВОРИТЕ