Loša predstava u režiji Dodika i Izetbegovića

“Čitava ta sjednica Narodne skupštine bila je jedna predstava, jedna smijurija,nažalost. Prvo na početku prostački istup Milorada Dodika,a nakon toga priča iz koje vidite da je sve dogovoreno unaprijed između SDA i SNSD-a, rekao je poslanik PDP-a u NS Republike Srpske Igor Crnadak.

Republika Srpska 14.05.2021 | 22:42
Loša predstava u režiji Dodika i Izetbegovića

U Narodnoj skupštini Republike Srpske nema političkog jedinstva, što je pokazalo i posljednje zasijedanje, gdje su se mogle čuti samo riječi optužbe i vrijeđanja, istaknuto je u emisiji "Izazovi" BN televizije.

Na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske opozicija nije glasala za SNSD-ov prijedlog o pregovorima između RS i FBiH  tri konstitutivna naroda o mogućim rješenjima za BiH, što je još jednom pokazalo da nema nacionalnog jedinstva, iako ga sve strane zagovaraju, ističu sagovornici emisije "Izazovi". 

“Čitava ta sjednica Narodne skupštine bila je jedna predstava, jedna smijurija,nažalost. Prvo na početku prostački istup Milorada Dodika,a nakon toga priča iz koje vidite da je sve dogovoreno unaprijed između SDA i SNSD-a, rekao je poslanik PDP-a u NS Republike Srpske Igor Crnadak.

On smatra da su SNSD i SDA dogovarali kako će teći sjednica parlamenta i kako će se glasati, kakvi će biti zaključci.

"Ne mogu da razumijem one koji su to podržali”,rekao je Crnadak.

Milan Tubin,iz Kluba poslanika SPS-a NS Republike Srpske rekao je da je stav SPS-a da ne treba raspakivati Dejtonski sporazum.

"Moramo se striktno pridržavati Dejtona, rekao je Tibun i dodao da svako “čeprkanje” ili diranje po Dejtonu,može da  donese ogromne probleme. 

Poslanik DNS-a u NS Republike Srpske Aleksandar Glavaš tvrdi da predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović nedostojno obavlja funkciju predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, jer, kako tvrdi Glavaš, Čubrilović po svim bitnim pitanjima nema svoj stav.

"Neko ko ima toliko godina, a toliko se plaši sankcija i visokog predstavnika, meni kao mladom poslaniku to nije jasno.Čovjek koji vrlo rijetko predsjedava Narodnom skupštinom, čovjek čije mišljenje gotovo nikada ne čujemo u parlamentu ne bi trebao da obavlja  funkciju predsjednika Narode skupštine Republike Srpske", rekao je Glavaš.

Narodna skupština Republike Srpske odbacila je zahtjev visokog predstavnika u BiH Valentina Incka o vraćanju povelja dodijeljenih licima osuđenim za ratne zločine. Šefovi klubova poslanika PDP-a i SDS-a nisu potpisali ove zaključke, pojašnjava poslanik SDS-a u NS Republike Srpske Tomica Stojanović.

“Stav SDS je da Narodna skupština Republike Srpske koja nije donijela odluke o tim odlikovanjima,  poveljama nema šta da o tome odlučuje", rekao je Stojanović i dodao da je to bio stav SDS-a i da su to jasno rekli i prije sjednice Narodne skupštine. 

"Priča da treba nešto da ukidam, a nisam to ni donio, po meni je, i po svima nama u Klubu SDS, priča koja ne stoji. Tako da upravo zbog toga nismo željeli da  glasamo o svemu tome", rekao je Stojanović.

On je podsjetio da su poslanici SDS-a na nekoliko sjednica parlamenta Srpske, kada je bilo riječi o  nacionalnim temama, kada je postojao određeni konsenzus, dali svoj glas.

"Ali, ne možemo a-priori dati glas kad neko napravi scenu, a znalo se ovo je bilo planirano, ovo je bio dogovor između Milorada Dodika i Bakira Izetbegovića", rekao je Stojanović.

(BN) 

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Imamo oči

14.05.2021 21:09

Samo nek im se vrati u mjeri u kojoj su narod tlačili, maltretirali, ponižavali.

ODGOVORITE
Name

Borac

15.05.2021 04:42

Zar papak tubin ima obraza da se javlja?

Name

Uhh

15.05.2021 06:32

Zar je tubinu mjesto sa patriotama?

Name

Idžo Tahmiščija

14.05.2021 21:14

Seoski đilkoš Dodik nije za političkog dijaloga već za pijačne tuče. Jer ga je seoska pijaca iznjedrila i njegov profil je profil običnog pijačnog švercera i nakupca.

ODGOVORITE
Name

Vlado

14.05.2021 21:18

Nama ni dragi bog vise nemoze pomoci vidimo svi da narod u svjetu nema prava na zivot sopstveni masoni odlucuju jedino da narod u svjetu se probudi sav i zaustavi apokalipsu dosli smo do savrsenstva elektronike ovo je kraj ovog covjecanstva diktiraju nam kad da radimo sta da radimo dokle da zivimo dali smijemo da zivimo to masoni svjetski rade nasi zivoti su u njihovim rukama nek nam je bog alah isus na pomoci al tesko da nam ista pomogne Bilgejs je vladar uz pomoc Amerike do unistenja svjeta kakav kovid ovo je ljudski faktor bioloski rat .

ODGOVORITE
Name

Doboj

15.05.2021 04:32

Jesil ti na vezi, ili ti svemirci savjete daju?

Name

Re, Vlado

15.05.2021 07:19

Sve sto ste naveli, stoji, samo ono najvaznije nije pomenuto. Sta mi kao narod preduzimamo da se odbranimo i zastitimo??? Da li, mi, imamo pravo prepustiti svoje zivote u ruke satanista?! Ako smo vec dozvolili da rade sta im volja, onda nemamo pravo ni da osudjujemo druge. Mi smo najveci krivci za sve sto nam se dogadja.

Name

Re Vlado

15.05.2021 08:07

Druze jesi dobro?

Name

Re Vlado

15.05.2021 21:53

Vlado ,smanji brlju ili na cemu si vec.

Name

Ja

14.05.2021 22:10

Obični izdajnici koji su ocima naroda još vise pali.

ODGOVORITE
Name

Fenix

15.05.2021 06:47

Srbija zbog Kosova,Rusija zbog Krima ,pa Treba im kakva budala da mrsi po svjetu a Dodik im baš paše.Zato je narodu Republike Srpske ovako.Svaka ulaganja u ovakvo nestabilno područje investitorima je bacanje para.A i zemlja koja živi na kredit im netreba.Narode! Progledajte KONAČNO!?

ODGOVORITE
Name

Re

15.05.2021 08:39

Dzaba pricat narodu kad se prodaje za saku pirinca on ce izabrati istu vlast sve dzaba

ODGOVORITE
Name

Prijedorcanin

15.05.2021 08:55

Pa ko je u emisiju doveo papka Tubina ,stvarno sam razocaran ,covjek nema veze s politikom ,s Banjcem je pregovarao o preletu ,medjutim šef nije dao zeleno svjetlo i skrasio se kod Selaka ...eeee tugo nasa .

ODGOVORITE
Name

Sramota

15.05.2021 18:24

Pa ovaj Tubin bas nema obraza?! Gdje ti ode i za koliko se proda jadan ne bio?!

ODGOVORITE