Букти рат: Српски студенти траже одлазак из Израела

У ексклузивној изјави за БН телевизију почасни конзул Србије у Израелу Александар Николић каже да је из израелског угла данашњи дан обиљежило насумично ракетирање цивилних циљева из Појаса Газе.

Свијет 14.05.2021 | 20:37
Букти рат: Српски студенти траже одлазак из Израела

“Пројектили су масовно лансирани на главни град округа Југ Бер Шеву и на највећу израелску медитеранску луку Ашдод. Прва два прстена, већ уобичајено, трпе најнесноснији интензитет у тежини гранатирања, међу којима град Ашкелон и Кибуц, дуж зелене линије раздвајања од Појаса Газе", рекао је Николић. 

Он је истакао да многе његове колеге и познанике свједоче да су у близини њихових домова падали пројектили.

"Најупечатљиви и надасве најтужнији моменат збио се на гробљи у Киријат Гату када су у току сахране петогодишњег дјечака, који је прекјуче погинуо ну граду Сдерот сирене натјерале присутне да потраже склоништа и полегну на земљу", рекао је Николић.

Он је навео да се суочавају и са првим обраћањима српских држављана, углавном студената на специјализацији при академским установама у Јужном округу који се распитују за могућност напуштања земље и повратка у Србију. 

(БН) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ања

14.05.2021 20:13

"Најупечатљиви и надасве најтужнији моменат збио се на гробљи у Киријат Гату када су у току сахране петогодишњег дјечака, који је прекјуче погинуо ну граду Сдерот..." Не упуцује ли нас ова потресна вијест да се запитамо колико је петогодисње па и младје дјеце погинуло у Гази? Дијете је дијете, без обзира на име, расу, нацију и вјеросповијест. Трагицно је да припадници једног народа, који је вијековима прогнан сиром свијета, исту ствар цине другом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

15.05.2021 01:52

Рат је једна трагична ствар.

Name

Нада

15.05.2021 19:24

Штета што нисте прије видјели карту. Видјели би да је Сдерот и Кирјат Гат на израелском тлу, а не палестинском. Преко 93% Кирјат Гата су Јевреји.

Name

Били

15.05.2021 06:35

Пласите само и сирите Панику у Тел Авиву се нормално зиви, људи се купају на мору,навикнути на Сирене и одговорност.

ОДГОВОРИТЕ