Bukti rat: Srpski studenti traže odlazak iz Izraela

U ekskluzivnoj izjavi za BN televiziju počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić kaže da je iz izraelskog ugla današnji dan obilježilo nasumično raketiranje civilnih ciljeva iz Pojasa Gaze.

Svijet 14.05.2021 | 20:37
Bukti rat: Srpski studenti traže odlazak iz Izraela

“Projektili su masovno lansirani na glavni grad okruga Jug Ber Ševu i na najveću izraelsku mediteransku luku Ašdod. Prva dva prstena, već uobičajeno, trpe najnesnosniji intenzitet u težini granatiranja, među kojima grad Aškelon i Kibuc, duž zelene linije razdvajanja od Pojasa Gaze", rekao je Nikolić. 

On je istakao da mnoge njegove kolege i poznanike svjedoče da su u blizini njihovih domova padali projektili.

"Najupečatljivi i nadasve najtužniji momenat zbio se na groblji u Kirijat Gatu kada su u toku sahrane petogodišnjeg dječaka, koji je prekjuče poginuo nu gradu Sderot sirene natjerale prisutne da potraže skloništa i polegnu na zemlju", rekao je Nikolić.

On je naveo da se suočavaju i sa prvim obraćanjima srpskih državljana, uglavnom studenata na specijalizaciji pri akademskim ustanovama u Južnom okrugu koji se raspituju za mogućnost napuštanja zemlje i povratka u Srbiju. 

(BN) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Anja

14.05.2021 20:13

"Najupečatljivi i nadasve najtužniji momenat zbio se na groblji u Kirijat Gatu kada su u toku sahrane petogodišnjeg dječaka, koji je prekjuče poginuo nu gradu Sderot..." Ne upucuje li nas ova potresna vijest da se zapitamo koliko je petogodisnje pa i mladje djece poginulo u Gazi? Dijete je dijete, bez obzira na ime, rasu, naciju i vjerospovijest. Tragicno je da pripadnici jednog naroda, koji je vijekovima prognan sirom svijeta, istu stvar cine drugom.

ODGOVORITE
Name

Direkt

15.05.2021 01:52

Rat je jedna tragična stvar.

Name

Nada

15.05.2021 19:24

Šteta što niste prije vidjeli kartu. Vidjeli bi da je Sderot i Kirjat Gat na izraelskom tlu, a ne palestinskom. Preko 93% Kirjat Gata su Jevreji.

Name

Bili

15.05.2021 06:35

Plasite samo i sirite Paniku u Tel Avivu se normalno zivi, ljudi se kupaju na moru,naviknuti na Sirene i odgovornost.

ODGOVORITE