Двоструки аршини власти Српске за Теслић и Бањалуку

Постоје ли двоструки аршини када је у питању рушење нелегално саграђених објеката у Републици Српској. Уз асистенцију полиције по налогу Републичке управне инспекције у Теслићу је срушена нелегално саграђена дашчара док у  Бањалуци И поред рјешења градске инспекције Републичке власти одгађају рушење нелегалног дијела кафића Кајак.

Република Српска 14.05.2021 | 19:53
Двоструки аршини власти Српске за Теслић и Бањалуку

Двоструки аршини у готово истим предметима. У случају дашчаре коју су саградили млади у насељу Бријестови у општини Теслић, Републичка управна инспекције је наредила локалној власти да реагује и уз асистенцију полиције сруши нелегално саграђен објекат на општинској земљи. У Бањалуци републичка власт покушава да спријечи или одгоди рушење нелегалног дијела кафића "Кајак".

Налаже се урбанистичко-грађевинском инспектору општинске управе Теслић да отклони неправилности утврђене записником о извршеном посредном инспекцијском прегледу односно у управном предмету предузме управне радње у циљу извршења рјешења, пише у рјешењу Управне инспекције Министарства управе и локалне самоуправе. 

Начелник општине Теслић Милан Миличевић каже да је јасно да је објекат у Теслићу који је срушен направљен нелегално и да су се појединци жалили да им тај објекат смета. Појашњава ипак да је локална власт покушавала да нађе компромисно рјешење без рушења јер су објекат саградили млади из тог насеља како би имали гдје да се друже. Републичка управна инспекција наредила је рушење објекта, објашњава начелник Теслића.



С друге стране, у Бањалуци, градоначелник Драшко Станивуковић тврди да Влада односно Министарство за просторно уређење траже начин, у сарадњи са породицом Радишић која је власник "Кајака", да одгоде примјену намјени градског земљишта на којем се нелегално налази дио кафића "Кајак".

Станивуковић наводи да очекује да ће поступак у министарству по жалби породице Радишић бити окончан у мају, а да у јуну буде спроведен поступак рушења.

(БН) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Знаш Како

14.05.2021 18:21

Ту бараку је саградила сиротиња а "кајак" богаташ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

14.05.2021 18:29

Узурпатор је све тзв. институције, ставио под своју контролу, непрестано манипулише народом, а за личну корист.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дфф

14.05.2021 19:01

Па нису то двоструки арсини према БЛ и Теслицу, нема то везе са градом, вец с тим ко је саградио, није битно гдје. У БЛ Радисиц саградио, у Теслицу млади.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срб

15.05.2021 07:27

Док је власти СНСД увјек ће богати бити у повољнијем положају над сиротињом.

ОДГОВОРИТЕ