Под којим условима грађани БиХ могу у Грчку?

Држављани БиХ од петка могу да уђу у Грчку под истим условима као и држављани Србије и земаља ЕУ, потврдила је амбасадор БиХ у Грчкој Милица Ристовић Крстић.

Босна и Херцеговина 14.05.2021 | 19:14
Под којим условима грађани БиХ могу у Грчку?

Крстићева је појасила да ће држављани БиХ 24 часа прије уласка у Грчку требати да попуне ПЛФ формулар у коме ће навести гдје су боравили прије и гдје ће боравити у Грчкој.

"Други услов је да имају негативан ПЦР тест и то не старији од 72 часа или да су примили двије дозе вакцине против вируса корона. Такође, мора проћи 14 дана од посљедње дозе", рекла је Крстићева за РТРС.

Она је нагласила да Грчка признаје све вакцине против вируса корона.

"Постоји могућност да грађани на уласку у Грчку буду подвргнути антигенском брзом тесту о трошку грчке државе. Уколико се испостави да је особа позитивна на тесту, мораће да проведе 14 дана карантину у одређеним смјештајним капацитетима које је обезбиједила грчка држава", каже Крстићева.

Она је препоручила држављанима БиХ да раде ПЦР тестове у сертификованим лабораторијама, а једна од њих је Институт за јавно здравство.

Крстићева напомиње да тест треба да буде на енглеском језику и да би било пожељно да у резултатима теста буде уписан број пасоша или матични број.

"Наши држављани који желе да дођу у Грчку морају да поштују све мјере које важе за локално становништво, као што је ношење маски, дистанца", рекла је Крстићева.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ха Ха

14.05.2021 18:17

Какав мораш бити кретен, да одеш на одмор, платиш, да неко на теби тренира строгоћу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрсган

14.05.2021 19:53

Услов је да имас новце да одес !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амфилохије

14.05.2021 22:19

Знас како нам је криво у пм..

ОДГОВОРИТЕ
Name

сале

15.05.2021 06:42

За одлазак у братску православну Грцку??? Да се изивљавају на мени за моје паре ти идиоти, па гледате ли вијести ста раде од Српских туриста поред свих могуцих тестова и папира? Тамо не идем ни да ми плате.

Name

Истина

15.05.2021 15:49

Ово су лажи, никога неће пустити БиХ није на списку одобрених земаљ. Зашто Крстићева лаже а живи боговски од пара пореских обвезника?

ОДГОВОРИТЕ