Pod kojim uslovima građani BiH mogu u Grčku?

Državljani BiH od petka mogu da uđu u Grčku pod istim uslovima kao i državljani Srbije i zemalja EU, potvrdila je ambasador BiH u Grčkoj Milica Ristović Krstić.

Bosna i Hercegovina 14.05.2021 | 19:14
Pod kojim uslovima građani BiH mogu u Grčku?

Krstićeva je pojasila da će državljani BiH 24 časa prije ulaska u Grčku trebati da popune PLF formular u kome će navesti gdje su boravili prije i gdje će boraviti u Grčkoj.

"Drugi uslov je da imaju negativan PCR test i to ne stariji od 72 časa ili da su primili dvije doze vakcine protiv virusa korona. Takođe, mora proći 14 dana od posljednje doze", rekla je Krstićeva za RTRS.

Ona je naglasila da Grčka priznaje sve vakcine protiv virusa korona.

"Postoji mogućnost da građani na ulasku u Grčku budu podvrgnuti antigenskom brzom testu o trošku grčke države. Ukoliko se ispostavi da je osoba pozitivna na testu, moraće da provede 14 dana karantinu u određenim smještajnim kapacitetima koje je obezbijedila grčka država", kaže Krstićeva.

Ona je preporučila državljanima BiH da rade PCR testove u sertifikovanim laboratorijama, a jedna od njih je Institut za javno zdravstvo.

Krstićeva napominje da test treba da bude na engleskom jeziku i da bi bilo poželjno da u rezultatima testa bude upisan broj pasoša ili matični broj.

"Naši državljani koji žele da dođu u Grčku moraju da poštuju sve mjere koje važe za lokalno stanovništvo, kao što je nošenje maski, distanca", rekla je Krstićeva.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Ha Ha

14.05.2021 18:17

Kakav moraš biti kreten, da odeš na odmor, platiš, da neko na tebi trenira strogoću.

ODGOVORITE
Name

Drsgan

14.05.2021 19:53

Uslov je da imas novce da odes !

ODGOVORITE
Name

Amfilohije

14.05.2021 22:19

Znas kako nam je krivo u pm..

ODGOVORITE
Name

sale

15.05.2021 06:42

Za odlazak u bratsku pravoslavnu Grcku??? Da se izivljavaju na meni za moje pare ti idioti, pa gledate li vijesti sta rade od Srpskih turista pored svih mogucih testova i papira? Tamo ne idem ni da mi plate.

Name

Istina

15.05.2021 15:49

Ovo su laži, nikoga neće pustiti BiH nije na spisku odobrenih zemalj. Zašto Krstićeva laže a živi bogovski od para poreskih obveznika?

ODGOVORITE