Извјештај током рушења зграде у Гази (ВИДЕО)

Новинарка Ал Џазире Јумна Ал Сајид извјештавала је уживо с једног крова у Гази када је израелским зрачним нападом уништена зграда с 14 спратова насупрот ње.

Свијет 14.05.2021 | 17:57
Извјештај током рушења зграде у Гази (ВИДЕО)

Неколико тренутака прије напада, новинарка је рекла да је управо испаљено неколико упозоравајућих пројектила те би сада требало почети рушење читавог торња, преноси Клиx.

– Ова зграда има 14 спратова, то је једна од највећих и најстаријих објеката у појасу Газе и у њој се углавном налазе медијске канцеларије – додала је.

Док је Сајид покушавала изговорити своју сљедећу реченицу, пројектили су гађали зграду производећи гласан звук.

Убрзо након праска, њен колега у студију питао ју је да ли чује пројектиле, а она је викнула: “О, Боже. Да, да, да, морам сићи”, те је кренула бјежати.

Напад је био дио ескалације насиља између Израела и Палестине, најгорег од рата у Гази 2014. године. У четвртак израелске трупе су се стационирале на граници Газе, а палестински милитанти гађали су Израел ракетама.

У новим нападима на Газу, Израел је срушио шестоспратну стамбену зграду у Гази за коју су рекли да припада Хамасу.

Најмање 83 особе убијене су у Гази од како је у понедјељак дошло до ескалације сукоба. У посљедњим палестинским ракетним нападима, једна ракета погодила је зграду у близин Тел Авива, ранивши пет Израелаца. Током сукоба до сада је у Израелу убијено седам људи. 

(Српскаинфо)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мики

14.05.2021 19:43

Ово је монтаза али бас лосе изведена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Каско

14.05.2021 21:58

Каква монтажа, имас више видеа са друга стране, гдје је снимано директно.4 ракете или бомбе коне су бас прецизно погодиле свака ...

Name

Директ

15.05.2021 01:24

Није монтажа. Ово се унапријед најави, као рушење старе зграде.