Izvještaj tokom rušenja zgrade u Gazi (VIDEO)

Novinarka Al Džazire Jumna Al Sajid izvještavala je uživo s jednog krova u Gazi kada je izraelskim zračnim napadom uništena zgrada s 14 spratova nasuprot nje.

Svijet 14.05.2021 | 17:57
Izvještaj tokom rušenja zgrade u Gazi (VIDEO)

Nekoliko trenutaka prije napada, novinarka je rekla da je upravo ispaljeno nekoliko upozoravajućih projektila te bi sada trebalo početi rušenje čitavog tornja, prenosi Klix.

– Ova zgrada ima 14 spratova, to je jedna od najvećih i najstarijih objekata u pojasu Gaze i u njoj se uglavnom nalaze medijske kancelarije – dodala je.

Dok je Sajid pokušavala izgovoriti svoju sljedeću rečenicu, projektili su gađali zgradu proizvodeći glasan zvuk.

Ubrzo nakon praska, njen kolega u studiju pitao ju je da li čuje projektile, a ona je viknula: “O, Bože. Da, da, da, moram sići”, te je krenula bježati.

Napad je bio dio eskalacije nasilja između Izraela i Palestine, najgoreg od rata u Gazi 2014. godine. U četvrtak izraelske trupe su se stacionirale na granici Gaze, a palestinski militanti gađali su Izrael raketama.

U novim napadima na Gazu, Izrael je srušio šestospratnu stambenu zgradu u Gazi za koju su rekli da pripada Hamasu.

Najmanje 83 osobe ubijene su u Gazi od kako je u ponedjeljak došlo do eskalacije sukoba. U posljednjim palestinskim raketnim napadima, jedna raketa pogodila je zgradu u blizin Tel Aviva, ranivši pet Izraelaca. Tokom sukoba do sada je u Izraelu ubijeno sedam ljudi. 

(Srpskainfo)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Miki

14.05.2021 21:43

Ovo je montaza ali bas lose izvedena

ODGOVORITE
Name

Kasko

14.05.2021 23:58

Kakva montaža, imas više videa sa druga strane, gdje je snimano direktno.4 rakete ili bombe kone su bas precizno pogodile svaka ...

Name

Direkt

15.05.2021 03:24

Nije montaža. Ovo se unaprijed najavi, kao rušenje stare zgrade.