Група од 18 радника из БиХ данас се враћа кући

Према посљедњим информацијама с којим располаже Амбасада БиХ у Израелу нико од држављана БиХ који бораве у тој земљи није повријеђен нити погинуо у току досадашњег оружаног сукоба Израелаца и Палестинаца.

Свијет 14.05.2021 | 16:01
Група од 18 радника из БиХ данас се враћа кући

Како сазнаје Клиx на сјеверу Израела је боравила и група од 18 радника, са подручја Усоре и Тешња, али они ће данас напустити Израел и вратити се кући с обзиром да ситуација није стабилна и да се свима препоручује да избјегавају путовања у ту земљу, као и излазак из ње. Остали држављани БиХ су добро.

Треба истаћи да су највећи сукоби у Јерусалиму и Гази, али да је до напада дошло и у остатку подручја.

Ватрени сукоби између израелске војске и палестинског Хамаса трају већ четири дана, а број погинулих у досадашњим израелским нападима на Појас Газе достигао је 119, укључујући 31 дијете, а број рањених износи више од 800.

Из појаса Газе долазе вијести како се брутално убијају недужни цивили, а све је наставак сукоба који трају данима, а очигледно претвара се у прави рат.

Израел је данас покренуо досад највећу кампању бомбардовања Газе, ангажујући копнене, ваздушне и поморске снаге. Израелска војска саопштила је да је операција осмишљена како би уништила мрежу тунела које су користили палестински милитанти.

(Српскаинфо)

Коментари / 0

Оставите коментар