Grupa od 18 radnika iz BiH danas se vraća kući

Prema posljednjim informacijama s kojim raspolaže Ambasada BiH u Izraelu niko od državljana BiH koji borave u toj zemlji nije povrijeđen niti poginuo u toku dosadašnjeg oružanog sukoba Izraelaca i Palestinaca.

Svijet 14.05.2021 | 16:01
Grupa od 18 radnika iz BiH danas se vraća kući

Kako saznaje Klix na sjeveru Izraela je boravila i grupa od 18 radnika, sa područja Usore i Tešnja, ali oni će danas napustiti Izrael i vratiti se kući s obzirom da situacija nije stabilna i da se svima preporučuje da izbjegavaju putovanja u tu zemlju, kao i izlazak iz nje. Ostali državljani BiH su dobro.

Treba istaći da su najveći sukobi u Jerusalimu i Gazi, ali da je do napada došlo i u ostatku područja.

Vatreni sukobi između izraelske vojske i palestinskog Hamasa traju već četiri dana, a broj poginulih u dosadašnjim izraelskim napadima na Pojas Gaze dostigao je 119, uključujući 31 dijete, a broj ranjenih iznosi više od 800.

Iz pojasa Gaze dolaze vijesti kako se brutalno ubijaju nedužni civili, a sve je nastavak sukoba koji traju danima, a očigledno pretvara se u pravi rat.

Izrael je danas pokrenuo dosad najveću kampanju bombardovanja Gaze, angažujući kopnene, vazdušne i pomorske snage. Izraelska vojska saopštila je da je operacija osmišljena kako bi uništila mrežu tunela koje su koristili palestinski militanti.

(Srpskainfo)

Komentari / 0

Ostavite komentar