У експлозији у Дервенти страдало дијете од 10 година

Дервента је завијена у црно када је данас десетогодишњак Д.К. из тог града погинуо у експлозији засад непознате направе у породичној кући у Дубичкој улици у том граду, објавиле су "Независне новине".

Република Српска 14.05.2021 | 18:28
У експлозији у Дервенти страдало дијете од 10 година

Ова незапамћена трагедија десила се око 11.45, када је дјечак, како се претпоставља, из знатижеље отишао у поткровље породичне куће, гдје је нашао експлозивну направу. Након тога је одјекнула страховита експлозија која је, нажалост, завршила трагично.

Према незваничним информацијама, у тренутку ове трагедије, док је породица била у кући, дјечак је пошао у поткровље. Од силине експлозије, како нам је потврђено, настрадао је на лицу мјеста.

Тужилац је наредио обдукцију тијела десетогодишњег дјечака који је данас смртно страдао у експлозији за сада непознате направе у породичној кући у Дервенти, рекла је портпарол Полицијске управе Добој Драгана Керкез.

Саучешће породици настрадалог дјечака је изјавио и Милорад Симић, градоначелник Дервенте, који је одмах отишао на лице мјеста, гдје је разговарао с оцем настрадалог дјечака.

Како сазнајемо, за то вријеме мајка је била на указивању љекарске помоћи у Служби хитне помоћи.

"То је велика трагедија. Посјетио сам неутјешне родитеље, који су ван себе. Невјероватна је то туга. Све указује на то да је дјечак из радозналости активирао неку експлозивну направу", рекао је Симић медијима.

Слике са мјеста трагедије су страховите јер је од силине детонације горњи дио куће уништен, оштећен је кров са којег је пао цријеп. Такође сазнајемо да је оштећен и аутомобил који је био поред куће.

(БН7Независне новине)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Дубица улица у Дервенти???

14.05.2021 11:53

Сауцесце обитељи. Оружја на све стране, тако да и дјеца страдају. Жалосно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајко

14.05.2021 13:37

Мало ти је ово сауцесце ироницно,јадно дете настарадало ни криво ни дузно !!!

Name

МИЛОРАД

14.05.2021 12:52

ЈОШ ЈЕДНА ТЕШКА ТРАГЕДИЈА ЈЕ ДОКАЗ ДА У НАШИМ КУЋАМА, ТЈ. КОД ЉУДИ КОЈИ СУ УЧЕСТВОВАЛИ У РАТУ 1992-1995. ИМА ЈОШ МНОГО НАОРУЖАЊА И МЕС ЗАОСТАЛОГ ИЗ РАТА, ПОСЉЕДИЦЕ ТАКВОГ ПОНАШАЊА СУ,НАЖАЛОСТ, КАТАСТРОФАЛНЕ И ЈОШ ДУГО ГОДИНА ЋЕ НАМ СЕ ОВАКВЕ СТВАРИ ДЕШАВАТИ !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

блбл

14.05.2021 19:16

Ако је бомба из прослог рата онда тату на дозивотни затвор због свјесног изазивања могуце несреце.Цувао ју је да би некога другог унесрецио а ето како бог враца. На залост да је дијете настрадало - боље да је он али ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

15.05.2021 06:49

Добар тај твој бог право.Стави прст на цело и запитај се какав је то бог