U eksploziji u Derventi stradalo dijete od 10 godina

Derventa je zavijena u crno kada je danas desetogodišnjak D.K. iz tog grada poginuo u eksploziji zasad nepoznate naprave u porodičnoj kući u Dubičkoj ulici u tom gradu, objavile su "Nezavisne novine".

Republika Srpska 14.05.2021 | 18:28
U eksploziji u Derventi stradalo dijete od 10 godina

Ova nezapamćena tragedija desila se oko 11.45, kada je dječak, kako se pretpostavlja, iz znatiželje otišao u potkrovlje porodične kuće, gdje je našao eksplozivnu napravu. Nakon toga je odjeknula strahovita eksplozija koja je, nažalost, završila tragično.

Prema nezvaničnim informacijama, u trenutku ove tragedije, dok je porodica bila u kući, dječak je pošao u potkrovlje. Od siline eksplozije, kako nam je potvrđeno, nastradao je na licu mjesta.

Tužilac je naredio obdukciju tijela desetogodišnjeg dječaka koji je danas smrtno stradao u eksploziji za sada nepoznate naprave u porodičnoj kući u Derventi, rekla je portparol Policijske uprave Doboj Dragana Kerkez.

Saučešće porodici nastradalog dječaka je izjavio i Milorad Simić, gradonačelnik Dervente, koji je odmah otišao na lice mjesta, gdje je razgovarao s ocem nastradalog dječaka.

Kako saznajemo, za to vrijeme majka je bila na ukazivanju ljekarske pomoći u Službi hitne pomoći.

"To je velika tragedija. Posjetio sam neutješne roditelje, koji su van sebe. Nevjerovatna je to tuga. Sve ukazuje na to da je dječak iz radoznalosti aktivirao neku eksplozivnu napravu", rekao je Simić medijima.

Slike sa mjesta tragedije su strahovite jer je od siline detonacije gornji dio kuće uništen, oštećen je krov sa kojeg je pao crijep. Takođe saznajemo da je oštećen i automobil koji je bio pored kuće.

(BN7Nezavisne novine)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Dubica ulica u Derventi???

14.05.2021 11:53

Saucesce obitelji. Oružja na sve strane, tako da i djeca stradaju. Žalosno.

ODGOVORITE
Name

Rajko

14.05.2021 13:37

Malo ti je ovo saucesce ironicno,jadno dete nastaradalo ni krivo ni duzno !!!

Name

MILORAD

14.05.2021 12:52

JOŠ JEDNA TEŠKA TRAGEDIJA JE DOKAZ DA U NAŠIM KUĆAMA, TJ. KOD LJUDI KOJI SU UČESTVOVALI U RATU 1992-1995. IMA JOŠ MNOGO NAORUŽANJA I MES ZAOSTALOG IZ RATA, POSLJEDICE TAKVOG PONAŠANJA SU,NAŽALOST, KATASTROFALNE I JOŠ DUGO GODINA ĆE NAM SE OVAKVE STVARI DEŠAVATI !!!

ODGOVORITE
Name

blbl

14.05.2021 19:16

Ako je bomba iz proslog rata onda tatu na dozivotni zatvor zbog svjesnog izazivanja moguce nesrece.Cuvao ju je da bi nekoga drugog unesrecio a eto kako bog vraca. Na zalost da je dijete nastradalo - bolje da je on ali ...

ODGOVORITE
Name

Mitar

15.05.2021 06:49

Dobar taj tvoj bog pravo.Stavi prst na celo i zapitaj se kakav je to bog