Ескалација сукоба на Блиском истоку (ВИДЕО)

Настављени су сукоби израелских и палестинских снага. Пројектили лете са обје стране односећи животе. У затегнутој консталацији односа на Блиском истоку, изненађујућа нова одлука САД-а. Наиме, Вашингтон је блокирао одржавање сједнице Савета безбедности УН о кризи између Израела и Палестине која је требало да се одржи сутра.

Свијет 13.05.2021 | 22:06
Ескалација сукоба на Блиском истоку (ВИДЕО)

Ескалација сукоба између Газе и Израела настављена је и данас. Сирене за узбуну оглашавају се од ране зоре, а број жртава расте. Хамас тврди да је испалио на десетине ракета широм Израела. Планови за могуц́у копнену инвазију на појас Газе представљени су Генералштабу Израела на одобрење, што потврђује ексклузивно за БН ТВпочасни конзул Србије у Израелу Александар Николић.

- Према ријечима портпарола израелских одбрамбених снага, Израел је спреман за појачавање активности не само из ваздуха, већ и копнених снага, рекао је Николић.

У Израелу се налази и епископ пакрачко-славонски Јован, који је у своје, али и у име српског патријарха Порфирија, изразио своју дубоку забринутост. Разговарао је са патријархом јерусалимским и цијеле Палестине Теофилом Трећим, који је посебно забринут догађајима у Светој земљи.

Епископ пакрачко-славонски Јован и почасни конзул Србије у Израелу Александар Николић, састали су се вечерас и са директором одјељења за Балкан при Министарству спољних послова Израела Дан-ом Оријан-ом.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Агенда

13.05.2021 21:03

Смутљивци понижени аБд ускоро

ОДГОВОРИТЕ