Eskalacija sukoba na Bliskom istoku (VIDEO)

Nastavljeni su sukobi izraelskih i palestinskih snaga. Projektili lete sa obje strane odnoseći živote. U zategnutoj konstalaciji odnosa na Bliskom istoku, iznenađujuća nova odluka SAD-a. Naime, Vašington je blokirao održavanje sjednice Saveta bezbednosti UN o krizi između Izraela i Palestine koja je trebalo da se održi sutra.

Svijet 13.05.2021 | 22:06
Eskalacija sukoba na Bliskom istoku (VIDEO)

Eskalacija sukoba između Gaze i Izraela nastavljena je i danas. Sirene za uzbunu oglašavaju se od rane zore, a broj žrtava raste. Hamas tvrdi da je ispalio na desetine raketa širom Izraela. Planovi za moguću kopnenu invaziju na pojas Gaze predstavljeni su Generalštabu Izraela na odobrenje, što potvrđuje ekskluzivno za BN TVpočasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić.

- Prema riječima portparola izraelskih odbrambenih snaga, Izrael je spreman za pojačavanje aktivnosti ne samo iz vazduha, već i kopnenih snaga, rekao je Nikolić.

U Izraelu se nalazi i episkop pakračko-slavonski Jovan, koji je u svoje, ali i u ime srpskog patrijarha Porfirija, izrazio svoju duboku zabrinutost. Razgovarao je sa patrijarhom jerusalimskim i cijele Palestine Teofilom Trećim, koji je posebno zabrinut događajima u Svetoj zemlji.

Episkop pakračko-slavonski Jovan i počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić, sastali su se večeras i sa direktorom odjeljenja za Balkan pri Ministarstvu spoljnih poslova Izraela Dan-om Orijan-om.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Agenda

13.05.2021 21:03

Smutljivci poniženi aBd uskoro

ODGOVORITE