Велика бура у Холивуду: Том Круз враћа награде!

Холивудски глумци и глумице су се побунили против награде Златни глобус и како дани пролазе, све их је више.

Забава 13.05.2021 | 19:04
Велика бура у Холивуду: Том Круз враћа награде!

Они негативно критикују ову организацију и саму манифестацију, а међу њима је и славни Том Круз.

Како преносе страни медији, глумац одлучио је да врати своје три награде, разочаран у ову организацију због бројних контроверзи, попут наводне корупције и неспровођења нужних реформи.

Круз је вратио трофеје освојене у следећим категоријама: За најбољег глумца у филму “Џери Мегвајер” из 1997. године, за најбољег глумца у “Рођен 4. јула” 1990. године и за најбољу споредну улогу у филму “Магнолија” 2000. године

Свој глас против против холивудског удружења новинара “Холлywоод Фореигн Пресс Ассоциатион – ХФПА” дигли су и Нетфликс, Амазон и НБЦ.

- За велике промене треба уложити пуно времена и рада, а ми чврсто верујемо да ће ХФПА дати свој максимум како би се успешно спровеле нужне реформе. Међутим, НБЦ неће емитовати доделу Златних глобуса 2022. Претпостављајући да организација интензивно ради на извршавању свог плана, надамо се да ћемо бити у могућности емитовати програм у јануару 2023. године - стоји у саопштењу које је објавила медијска кућа НБЦ.

 У више наврата суочила сам се са сексистичким питањима и примедбама од стране одређених чланова ХФПА-е. Њихово недолично понашање граничи са сексуалним узнемиравањем. Ако унутар удружења не буде темељитих реформи, онда је очито дошло време да се удаљимо од ХФПА-е, и усредсредимо се на важност и снагу јединства унутар наших синдиката и индустрије у целини - изјавила је Скарлет, преносе британски медији.

Глумица Скарлет Јохансон, која је чак пет пута била номинована за Златни глобус, позвала је све људе из филмске индустрије да бојкотоју ову организацију уколико не дође брзо до значајнијих промена.

Глумицу је подржао и колега из филма “Осветници”, Марк Руфало.

- Морамо исправити неправде из прошлости. Искрено, као недавни добитник Златног глобуса, не могу се осећати поносно или срећно због примања ове награде - написао је глумац на Твитеру.