Velika bura u Holivudu: Tom Kruz vraća nagrade!

Holivudski glumci i glumice su se pobunili protiv nagrade Zlatni globus i kako dani prolaze, sve ih je više.

Zabava 13.05.2021 | 19:04
Velika bura u Holivudu: Tom Kruz vraća nagrade!

Oni negativno kritikuju ovu organizaciju i samu manifestaciju, a među njima je i slavni Tom Kruz.

Kako prenose strani mediji, glumac odlučio je da vrati svoje tri nagrade, razočaran u ovu organizaciju zbog brojnih kontroverzi, poput navodne korupcije i nesprovođenja nužnih reformi.

Kruz je vratio trofeje osvojene u sledećim kategorijama: Za najboljeg glumca u filmu “Džeri Megvajer” iz 1997. godine, za najboljeg glumca u “Rođen 4. jula” 1990. godine i za najbolju sporednu ulogu u filmu “Magnolija” 2000. godine

Svoj glas protiv protiv holivudskog udruženja novinara “Hollywood Foreign Press Association – HFPA” digli su i Netfliks, Amazon i NBC.

- Za velike promene treba uložiti puno vremena i rada, a mi čvrsto verujemo da će HFPA dati svoj maksimum kako bi se uspešno sprovele nužne reforme. Međutim, NBC neće emitovati dodelu Zlatnih globusa 2022. Pretpostavljajući da organizacija intenzivno radi na izvršavanju svog plana, nadamo se da ćemo biti u mogućnosti emitovati program u januaru 2023. godine - stoji u saopštenju koje je objavila medijska kuća NBC.

 U više navrata suočila sam se sa seksističkim pitanjima i primedbama od strane određenih članova HFPA-e. Njihovo nedolično ponašanje graniči sa seksualnim uznemiravanjem. Ako unutar udruženja ne bude temeljitih reformi, onda je očito došlo vreme da se udaljimo od HFPA-e, i usredsredimo se na važnost i snagu jedinstva unutar naših sindikata i industrije u celini - izjavila je Skarlet, prenose britanski mediji.

Glumica Skarlet Johanson, koja je čak pet puta bila nominovana za Zlatni globus, pozvala je sve ljude iz filmske industrije da bojkotoju ovu organizaciju ukoliko ne dođe brzo do značajnijih promena.

Glumicu je podržao i kolega iz filma “Osvetnici”, Mark Rufalo.

- Moramo ispraviti nepravde iz prošlosti. Iskreno, kao nedavni dobitnik Zlatnog globusa, ne mogu se osećati ponosno ili srećno zbog primanja ove nagrade - napisao je glumac na Tviteru.

U ponedeljak, 10. maja se i poznata produkcijska kuća Varner Bros takođe izjasnila kako će prestati da održava projekcije i druge događaje za HFPA-u, sve dok se ne uvedu značajnije promene.

Podsetimo, HFPA se našla u velikim problemima nakon što je američki magazin objavio sumnjive podatke o nedostatku raznolikosti unutar samog udruženja koje organizuje Zlatne globuse. Jedna od zamerki bila je ta što među skoro 90 članova, pravo glasa nema nijedan crnac, zbog čega su se zatražile hitne i radikalne promene.

(Kurir.rs/The Mirror Foto: Profimedia)

Komentari / 0

Ostavite komentar