Системски кренути у борбу против јавне корупције

„Висок степен јавне корупције и криминала, коруптиван изборни процес, неефикасност правосуђа и застој у ЕУ интеграцијама су проблеми који годинама постоје, а надлежни немају политичку вољу да их рјешавају. Наша жеља и циљ је да преузмемо одговорност и системски кренемо у борбу са свиме што нас мучи дуже од деценије", истакао је Бореновић.

Република Српска 13.05.2021 | 16:39
Системски кренути у борбу против јавне корупције

Предсједник Партије демократског прогреса, Бранислав Бореновић, примио је данас у Бањалуци у опроштајну посјету амбасадора Италије у БиХ Николу Минасија. 

Бореновић се захвалио Минасију на његовом преданом раду и јачем повезивању на пољима економије, културе и у другим областима. 

Он је у разговору са Минасијем истакао да се Република Српска и БиХ још увијек суочавају са проблемима о којима су разговарали и током претходног сусрета. 

„Висок степен јавне корупције и криминала, коруптиван изборни процес, неефикасност правосуђа и застој у ЕУ интеграцијама су проблеми који годинама постоје, а надлежни немају политичку вољу да их рјешавају. Наша жеља и циљ је да преузмемо одговорност и системски кренемо у борбу са свиме што нас мучи дуже од деценије. Амбасадору Минасију сам пренио увјерење да крај његове дипломатске мисије у БиХ није наш задњи сусрет, а да ће се наше земље што прије срести и у Европској унији, у којој и ми требамо обезбиједити своје мјесто“, закључио је Бореновић. 

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ТЕМЕЉ

13.05.2021 15:05

Крецете ви од кад сте постали опозиција.Подсјеца ме на ону Цкаљину "само да се захукцем"

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.05.2021 16:55

Класична шупља прића типа спремни смо да преузмемо одговорност.Шта ће те ви урадити реците,коју реформу спроводите,јел забрањујете приватно школство итд?

Name

Ре темељ и ре ре

13.05.2021 17:57

Ево чекамо да се вас двојица визионара кандидујете да имамо за кога гласати.

Name

ДНС Бијељина

13.05.2021 16:47

Ниси имао неку "иконицу"да му поклониш???

ОДГОВОРИТЕ
Name

бореновив

14.05.2021 06:12

Све старије плитицаре од 30 година-у руднике-у затвор-или у пенсију-наравно како је ко заслузио-Доста је ЛАГАЊА-Нема те мјеста у политици