Румуни се вакцинишу у замку грофа Дракуле!

Румуни и (остали) који посете познати дворац Бран односно дворац (замак) грофа Дракуле у Трансилванији могу ако желе да се вакцинишу против короне, јер је код дворца у успостављен центар за вакцинацију против короне.

Занимљивости 13.05.2021 | 15:25
Румуни се вакцинишу у замку грофа Дракуле!

Лекари с ознакама на оделима нуде вакцинацију Фајзеровим вакцинама свима који посете дворац Бран из 14. века, који се налази у централном делу Румуније.


Ова акција је део плана владе да мотивише Румуне да се вакцинишу против корона вируса. Неки верују да је дворац био инспирација за легендарни роман Брама Стокера под називом "Дракула".

У замку (дворцу) почело је 7. маја, вакцинисање и наводно је до сада се вакцинисало скоро 400 људи који су добили дозу Фајзер вакцине. Иначе у Румунији је од почетка пандемије заражено нешто више од милион људи, а забележено је близу 29.000 смртних случајева

Циљ власти је да се вакцинише 10 милиона људи до септембра, али према анкетама готово половина Румуна не жели да прими вакцину.

Ипак, постоји нада да ће дворац Бран и његова маштовита иницијатива повећати број вакцинисаних.

" Сваког викенда у мају они који закажу термин за вакцинацију моћи ће бесплатно да погледају изложбу 52 справе за мучење"  изјавио је за АП, Алекандру Присцу, директор маркетинга у дворцу Бран  (дворцу горфа Дракуле).

Власти на овај начин покушавају и да повећају број посетилаца дворца који је опао због поменуте пандемије.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар