Шведска фондација о фалсификованим подацима америчког извештаја о Синђијангу

Шведска транснационална фондација за истраживање мира и будућности недавно је на свом сајту објавила извештај под насловом „Критична анализа о извештају института Њулајнс и Центра Раул Валенберг“, у ком је обелоданила лажне садржаје у извештају о Синђијангу, који су објавиле САД и Канада.

Свијет 13.05.2021 | 09:05
Шведска фондација о фалсификованим подацима америчког извештаја о Синђијангу

У извештају шведске транснационалне фондације се анализира позадина институције која је објавила извештај о Синђијангу, те објективност цитираних делова и аутора, као и аутентичност података. У извештају се такође доказује рационалност борбе против тероризма и екстремизма у Синђијангу.

Извештај о Синђијангу је објављен на основу манталитета хладног рата и иде у прилог бившег америчког државног секретара Мајка Помпеа о „геноциду“. У извештају о Синђијангу су лажне информације и лажни подаци. Извештај не може да потврди „геноцид“ у Синђијангу. Заправо, америчка борба против тероризма довела је до смрти огромног броја цивила. То је „геноцид“. Све више чињеница показује да у извештају постоје очигледне предрасуде, а многе вредносне истине су игнорисане.

У шведском извештају се осуђују водећи западни медији зато што су преносили амерички извештај о Синђијангу без проверавања информација, што показује да западне, нарочито америчке академске институције већ постају саучесници интересних група.

У шведском извештају се указује да „оптужбе“ у америчком извештају о Синђијангу не доприносе добрим кинеско-западним односа, као и да нису у складу са интересима САД-а.

Оригинални извештај Шведске транснационалне фондације за истраживање мира и будућности:

хттпс://транснатионал.ливе/2021/04/27/%ф0%9ф%9ф%а5-бреакинг-тхе-xињианг-геноциде-детерминатион-ас-агенда/

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар