Švedska fondacija o falsifikovanim podacima američkog izveštaja o Sinđijangu

Švedska transnacionalna fondacija za istraživanje mira i budućnosti nedavno je na svom sajtu objavila izveštaj pod naslovom „Kritična analiza o izveštaju instituta Njulajns i Centra Raul Valenberg“, u kom je obelodanila lažne sadržaje u izveštaju o Sinđijangu, koji su objavile SAD i Kanada.

Svijet 13.05.2021 | 09:05
Švedska fondacija o falsifikovanim podacima američkog izveštaja o Sinđijangu

U izveštaju švedske transnacionalne fondacije se analizira pozadina institucije koja je objavila izveštaj o Sinđijangu, te objektivnost citiranih delova i autora, kao i autentičnost podataka. U izveštaju se takođe dokazuje racionalnost borbe protiv terorizma i ekstremizma u Sinđijangu.

Izveštaj o Sinđijangu je objavljen na osnovu mantaliteta hladnog rata i ide u prilog bivšeg američkog državnog sekretara Majka Pompea o „genocidu“. U izveštaju o Sinđijangu su lažne informacije i lažni podaci. Izveštaj ne može da potvrdi „genocid“ u Sinđijangu. Zapravo, američka borba protiv terorizma dovela je do smrti ogromnog broja civila. To je „genocid“. Sve više činjenica pokazuje da u izveštaju postoje očigledne predrasude, a mnoge vrednosne istine su ignorisane.

U švedskom izveštaju se osuđuju vodeći zapadni mediji zato što su prenosili američki izveštaj o Sinđijangu bez proveravanja informacija, što pokazuje da zapadne, naročito američke akademske institucije već postaju saučesnici interesnih grupa.

U švedskom izveštaju se ukazuje da „optužbe“ u američkom izveštaju o Sinđijangu ne doprinose dobrim kinesko-zapadnim odnosa, kao i da nisu u skladu sa interesima SAD-a.

Originalni izveštaj Švedske transnacionalne fondacije za istraživanje mira i budućnosti:

https://transnational.live/2021/04/27/%f0%9f%9f%a5-breaking-the-xinjiang-genocide-determination-as-agenda/

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar