Потпуни хаос у Израелу: Расте страх од фронталног рата

Палестинске снаге испалиле су стотине ракета на Израел, који је извео јаке зрачне нападе на Појас Газе. Мртви се броје на обје стране. Градови горе.

Свијет 13.05.2021 | 07:39
Потпуни хаос у Израелу: Расте страх од фронталног рата

Палестински милитанти складиштили су довољно ракета да наставе бомбардирати Израел сљедећа два мјесеца, упозорили су сигурносни стручњаци, јер су ескалације борбе довеле до тога да су УН упозориле на 'рат у цјелини'.

Смртоносни сукоби у појасу Газе између палестинских бораца и израелске војске се не смирују, а УН страхује да ће сукоб прерасти у потпуни рат.

Број погинулих Палестинаца попео се на 65, међу којима и 16 дјеце и 5 жена, преноси вечерас ББЦ, а Израел тврди да су палестински борци испалили више од 1500 ракета из Газе.

Израел је извео на стотине зрачних напада на Газу у којима су уништили три небодера и убили неколико Хамасових дужносника.

Сигурносни стручњаци тврде да су палестински милитанти ускладиштили довољно ракета да наставе бомбардирати Израел сљедећа два мјесеца.

Главни секретар УН-а Антóнио Гутеррес поручио је како је дубоко забринут стањем у Гази, а упозорили су и на опасност од пуног рата.

Палестински снаге потврдиле су да су испалили стотине пројектила на Тел Авив након што је извршен израелски ваздушни удар у појасу Газе, а Израелска војска је саопштила да гађа милитанте у Гази као одговор на ракетне нападе на Јерусалим и друга подручја, преноси Ројтерс.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Да да

13.05.2021 06:25

Тако је кад је свима тијесно у властитој куци

ОДГОВОРИТЕ
Name

099

13.05.2021 06:33

када мајке плацу неплацу само на једној страни него на обе стране народе зар није доста ратова богвас клео и њемусте додијали

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.05.2021 14:37

као и увијек, они који о ратовима одлуцују и њихови не ратују.

Name

Ре

13.05.2021 07:31

Израелском премијеру је потребно несто јако да од јавности сакрије своје лоповлуке да опстане не власти. Као увијек преко Палестинаца ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада

13.05.2021 07:35

Трамп или Бајден многи су се премишљали. Ево нам свима одговора.

ОДГОВОРИТЕ