Подршка привреди за бржи развој града Приједор

Поводом обиљежавања Дана града Приједор, 16.маја , представници Градске управе уприличили су пријем за чланове Привредног савјета града са којег је поручено да су привредници итекако битна карика у граду.

Република Српска 12.05.2021 | 15:46
Подршка привреди за бржи развој града Приједор

Нови Привредни савјет града Приједора, савјетодавни орган који би требало да усмјерава одлуке градоначелника и Градске управе које се тичу амбијента за привреднике, основан је недавно у граду на Сани.

Привредни Савјет има одређене гране привреде фокусиране на сваку област при реализацији пословне климе као и на припремама и одржавању тематских састанака. Пријемом за чланове овог савјета у градској управи поручено је да су привредници итекако битна карика у граду. 

„Привреда је јако битан сегмент у нашем граду и град не може без јаке и стабилне привреде. Град је опредјељен да нашим привредницима и новим инвеститорима помогне да своје постојеће послове прошире и повећају своје пословање", изјавио је Далибор Павловић градоначелник Приједора. 

Он је нагласио да град стоји на располагању привредницима да шире дјелатност, повећавају број радника и увећавају свој профит и спреман је да из буџета помогне реализацију пројеката који ће побољшати амбијент привредницима. Упркос години пандемије која се највише одразила на привреду, привредници истичу да су успјели задржати тренд радника као и пословање својих фирми.  Сарадња са локалном самоуправом изузетно је важна за опстанак и наставак развоја привреде у Приједору-  сагласни су приједорски привредници. 

„Сарадња са локалном заједницом је добра. Треба је градити, унапријеђивати и надам се да ће нови сазив Привредног савјета још боље и квалитетније радити“ рекао је привредник Драгослав Шиљак. 

„У доба пандемије присутни су нови изазови на тржишту. Оно што сматрамо успјехом јесте да смо успјели сачувати број радника. Истина да због пандемије али и стања на тржишту са количином или бројем радне снаге нема претераних могућности за проширењем капацитета иако смо отворени увијек за то“, рекао је привредник Раденко Црногорац. 

Буџетом града за 2021.годину резервисана су интервентна средства у износу од 200 хиљада марака на име једнократне помоћи приједорским привредницима који су били погођени посљедњим затварањем радњи због донесених мјере Републичког штаба за ванредне ситуације. Правилник о исплати помоћи који је у изради, биће познат до краја овог мјесеца. 

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Фамилија на 1. мјесту

12.05.2021 14:49

Добро да је отворена ИРБ-филијала у Приједору и да су се тамо вец позапосљавали цланови фамилије СНСД-оваца (директора филијале). Сада нема сметње за разантни развој привреде у региону али и сире.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фрфљо

12.05.2021 21:38

Павловицу, а је ли конкурс за та радна мјеста био јавни?