Podrška privredi za brži razvoj grada Prijedor

Povodom obilježavanja Dana grada Prijedor, 16.maja , predstavnici Gradske uprave upriličili su prijem za članove Privrednog savjeta grada sa kojeg je poručeno da su privrednici itekako bitna karika u gradu.

Republika Srpska 12.05.2021 | 15:46
Podrška privredi za brži razvoj grada Prijedor

Novi Privredni savjet grada Prijedora, savjetodavni organ koji bi trebalo da usmjerava odluke gradonačelnika i Gradske uprave koje se tiču ambijenta za privrednike, osnovan je nedavno u gradu na Sani.

Privredni Savjet ima određene grane privrede fokusirane na svaku oblast pri realizaciji poslovne klime kao i na pripremama i održavanju tematskih sastanaka. Prijemom za članove ovog savjeta u gradskoj upravi poručeno je da su privrednici itekako bitna karika u gradu. 

„Privreda je jako bitan segment u našem gradu i grad ne može bez jake i stabilne privrede. Grad je opredjeljen da našim privrednicima i novim investitorima pomogne da svoje postojeće poslove prošire i povećaju svoje poslovanje", izjavio je Dalibor Pavlović gradonačelnik Prijedora. 

On je naglasio da grad stoji na raspolaganju privrednicima da šire djelatnost, povećavaju broj radnika i uvećavaju svoj profit i spreman je da iz budžeta pomogne realizaciju projekata koji će poboljšati ambijent privrednicima. Uprkos godini pandemije koja se najviše odrazila na privredu, privrednici ističu da su uspjeli zadržati trend radnika kao i poslovanje svojih firmi.  Saradnja sa lokalnom samoupravom izuzetno je važna za opstanak i nastavak razvoja privrede u Prijedoru-  saglasni su prijedorski privrednici. 

„Saradnja sa lokalnom zajednicom je dobra. Treba je graditi, unaprijeđivati i nadam se da će novi saziv Privrednog savjeta još bolje i kvalitetnije raditi“ rekao je privrednik Dragoslav Šiljak. 

„U doba pandemije prisutni su novi izazovi na tržištu. Ono što smatramo uspjehom jeste da smo uspjeli sačuvati broj radnika. Istina da zbog pandemije ali i stanja na tržištu sa količinom ili brojem radne snage nema preteranih mogućnosti za proširenjem kapaciteta iako smo otvoreni uvijek za to“, rekao je privrednik Radenko Crnogorac. 

Budžetom grada za 2021.godinu rezervisana su interventna sredstva u iznosu od 200 hiljada maraka na ime jednokratne pomoći prijedorskim privrednicima koji su bili pogođeni posljednjim zatvaranjem radnji zbog donesenih mjere Republičkog štaba za vanredne situacije. Pravilnik o isplati pomoći koji je u izradi, biće poznat do kraja ovog mjeseca. 

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Familija na 1. mjestu

12.05.2021 14:49

Dobro da je otvorena IRB-filijala u Prijedoru i da su se tamo vec pozaposljavali clanovi familije SNSD-ovaca (direktora filijale). Sada nema smetnje za razantni razvoj privrede u regionu ali i sire.

ODGOVORITE
Name

Frfljo

12.05.2021 21:38

Pavlovicu, a je li konkurs za ta radna mjesta bio javni?