Од посљедица короне у Србији преминуло 17 особа

У посљедња 24 сата у Србији је на вирус корона тестирано 12.405 особа, од којих је 1.046 позитивно док је, нажалост, 17 особа преминуло. На респираторима се налази 104 особе.

Србија 12.05.2021 | 15:20
Од посљедица короне у Србији преминуло 17 особа

Подсјетимо, у Србији је јуче регистровано 1.125 новозаражених вирусом корона, од 13.089 укупно тестираних. Нажалост, преминуло је 18 соба, преноси Блиц.

Према јучерашњим подацима на респираторима је било 115 пацијената.

Прошле сриједе имали смо 1.402 новозаражених.

Сви грађани Србије од данас могу преузети Дигитални зелени сертификат, односно потврду о извршеној вакцинацији против Цовид-19 и резултатима различитих тестирања на заразну болест САРС-ЦоВ-2.

– Дигитални зелени сертификат представља обједињену потврду којом се доказује да ли сте примили вакцину против Цовид-19 и да ли имате резултате тестирања на заразну болест САРС-ЦоВ-2. Он представља потврду која је квалификовано електронски печатирана и као таква не може бити фалсификована нити злоупотребљена.

Дигитални зелени сертификат, поред личних података – имена, презимена, ЈМБГ, пола и броја пасоша, садржи податке да ли је лице вакцинисано, број примљених доза, као и датум примања прве и друге дозе. Такође, овај сертификат садржи и резултате ПЦР, Антигенског и Серолошог теста – изјавио је др Михаило Јовановић, директор Канцеларије за ИТ и еУправу.

Да би се добио Дигитални зелени сертификат потребно је да грађани буду регистровани на Порталу еУправа, саопштила је та владина Канцеларија.

(Српскаинфо)

Коментари / 0

Оставите коментар