Od posljedica korone u Srbiji preminulo 17 osoba

U posljednja 24 sata u Srbiji je na virus korona testirano 12.405 osoba, od kojih je 1.046 pozitivno dok je, nažalost, 17 osoba preminulo. Na respiratorima se nalazi 104 osobe.

Srbija 12.05.2021 | 15:20
Od posljedica korone u Srbiji preminulo 17 osoba

Podsjetimo, u Srbiji je juče registrovano 1.125 novozaraženih virusom korona, od 13.089 ukupno testiranih. Nažalost, preminulo je 18 soba, prenosi Blic.

Prema jučerašnjim podacima na respiratorima je bilo 115 pacijenata.

Prošle srijede imali smo 1.402 novozaraženih.

Svi građani Srbije od danas mogu preuzeti Digitalni zeleni sertifikat, odnosno potvrdu o izvršenoj vakcinaciji protiv Covid-19 i rezultatima različitih testiranja na zaraznu bolest SARS-CoV-2.

– Digitalni zeleni sertifikat predstavlja objedinjenu potvrdu kojom se dokazuje da li ste primili vakcinu protiv Covid-19 i da li imate rezultate testiranja na zaraznu bolest SARS-CoV-2. On predstavlja potvrdu koja je kvalifikovano elektronski pečatirana i kao takva ne može biti falsifikovana niti zloupotrebljena.

Digitalni zeleni sertifikat, pored ličnih podataka – imena, prezimena, JMBG, pola i broja pasoša, sadrži podatke da li je lice vakcinisano, broj primljenih doza, kao i datum primanja prve i druge doze. Takođe, ovaj sertifikat sadrži i rezultate PCR, Antigenskog i Serološog testa – izjavio je dr Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu.

Da bi se dobio Digitalni zeleni sertifikat potrebno je da građani budu registrovani na Portalu eUprava, saopštila je ta vladina Kancelarija.

(Srpskainfo)

Komentari / 0

Ostavite komentar