УЕФА отворила истрагу против три покретача Суперлиге

УЕФА је именовала групу инспектора који ће се бавити истрагом поступака три клуба - Реал Мадрида, Барселоне и Јувентуса у њиховом покушају да оснују Суперлигу.

Фудбал 12.05.2021 | 15:11
УЕФА отворила истрагу против три покретача Суперлиге

Ова три клуба се до сада једини нису дистанцирали од Суперлиге из групе која је на почетку имала 12 клубова.

- Етички и дисциплински инспектори УЕФА покренули су истрагу у вези с могућим кршењем правила организације од стране Реал Мадрида, Барселоне и Јувентуса, а у вези с такозваним пројектом Суперлига - стоји у саопштењу организације са скедиштем у Ниону.

Суперлигу је основало 12 клубова, али је девет од њих убрзо одступило од идеје и постигло договор са УЕФА.

У питању су Манчестер јунајтед, Ливерпул, Манчестер сити, Челси, Тотенхем, Арсенал, Милан, Интер и Атлетико Мадрид.

Клубови који су се повукли из пројекта потписали су прошле недкеље Декларацију о обавезама клуба са УЕФА, а у њој је серија корака о реинтеграцији.

УЕФА је протекле недјеље најавила да ће започети дисциплиснки процес против Јувентуса, Реала и Барселоне, три клуба који су остали верни Суперлиги.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Тим

12.05.2021 14:11

Ста хоце УЕФА, да има монопол, да све буде подређено њиховим правилима и да узимају паре? Једноставно, ова три клуба, а и други клубови имају могућност да са својим парама раде ста хоће и да организују свој савез, своју лигу, УЕФА мозе то посезати, а и не мора. Не мозе нико забранити да нпр. 20 или 50 клубова направе неки нови формат такмичења. Некад давно на сличан начин настала је и УЕФА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реТим

12.05.2021 14:30

Исувише си наиван.Не знаш како свијет функционише.