UEFA otvorila istragu protiv tri pokretača Superlige

UEFA je imenovala grupu inspektora koji će se baviti istragom postupaka tri kluba - Real Madrida, Barselone i Јuventusa u njihovom pokušaju da osnuju Superligu.

Fudbal 12.05.2021 | 15:11
UEFA otvorila istragu protiv tri pokretača Superlige

Ova tri kluba se do sada jedini nisu distancirali od Superlige iz grupe koja je na početku imala 12 klubova.

- Etički i disciplinski inspektori UEFA pokrenuli su istragu u vezi s mogućim kršenjem pravila organizacije od strane Real Madrida, Barselone i Јuventusa, a u vezi s takozvanim projektom Superliga - stoji u saopštenju organizacije sa skedištem u Nionu.

Superligu je osnovalo 12 klubova, ali je devet od njih ubrzo odstupilo od ideje i postiglo dogovor sa UEFA.

U pitanju su Mančester junajted, Liverpul, Mančester siti, Čelsi, Totenhem, Arsenal, Milan, Inter i Atletiko Madrid.

Klubovi koji su se povukli iz projekta potpisali su prošle nedkelje Deklaraciju o obavezama kluba sa UEFA, a u njoj je serija koraka o reintegraciji.

UEFA je protekle nedjelje najavila da će započeti disciplisnki proces protiv Јuventusa, Reala i Barselone, tri kluba koji su ostali verni Superligi.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Tim

12.05.2021 14:11

Sta hoce UEFA, da ima monopol, da sve bude podređeno njihovim pravilima i da uzimaju pare? Jednostavno, ova tri kluba, a i drugi klubovi imaju mogućnost da sa svojim parama rade sta hoće i da organizuju svoj savez, svoju ligu, UEFA moze to posezati, a i ne mora. Ne moze niko zabraniti da npr. 20 ili 50 klubova naprave neki novi format takmičenja. Nekad davno na sličan način nastala je i UEFA.

ODGOVORITE
Name

reTim

12.05.2021 14:30

Isuviše si naivan.Ne znaš kako svijet funkcioniše.