Без путарине између Требиња и Херцег Новог

Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић озваничили су укидање путарине на путу Требиње – Херцег Нови.

Република Српска 11.05.2021 | 15:06
Без путарине између Требиња и Херцег Новог

Влада Црне Горе издвојила је досадашњем концесионару 4 милиона евра како би се укинула путарина између Требиња и Херцег Новог, која је за мала возила износила три евра у једном правцу. Предсједник Владе те земље Здравко Кривокапић истакао је да ће највеће бенефите имати грађани два сусједна града, али и сви они који тим путем долазе на црногорске приморје. 

-То је једна порука која је много значајна у овом временском периоду када морамо да водимо рачуна да све буде једноставно и јефтино, то једноставно подразумјева да не чекате јер вријеме  поготово пред туристичку сезону зна да буде ограничавајући фактори и да ствара потенцијалну нервозу, а сад умјесто што ћете плаћати ову путарине попићете кафу на предивном амабијенту херцегновске ривијере и тиме ће то бити исти допринос у економском смислу, рекао је Здравко Кривокапић, предсједник Владе Црне Горе. Озваничање укидање путарине присусутвовала је и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић. 

-Ово је велики дан, почетак уклањања разних баријера, почетак неког новог времена у којем желимо да тијесно сарађујемо и да буде на добробит наших грађана Републике Српске и Црне Горе, изјавила је Жељка Цвијановић, предсједник Републике Српске. 

Кривокапић је најавио наставак преговора о спајања четири гранична прелаза између Црне Горе и БиХ, у интегралне прелазе како би се по скраћеној процедури прелазиле границе.  

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

НР

11.05.2021 18:22

А јакога разлога за државничку фешту боже драги.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.05.2021 19:52

Знаш како пријатељу," што будала засере, сто паметних не може опрати".Један те исти Народ су убиједили да у ствари они нису исто и да између њих морају бити границе. и ако је посао би одвратан, паметни полако и сигурно све то перу. Пола Срба и Бошњака у БИХ воде поријекло из Црне Горе, не правите се будале џабе.

Name

Илија

11.05.2021 19:42

Могла се је мало сквасити у Херцег Новом време јој је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гацко

11.05.2021 21:16

Јеси ли је плакнула у сланој води ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Валтер

11.05.2021 22:45

Гледај јој само стилинг ? Зар је могуце да од 28 савјетника нико овој зени не зна реци ,мани се тих балетанки и јелека ,не деи то ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

wорлд

12.05.2021 03:52

те категорије пут нигдје у свијету се не плаца

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

12.05.2021 06:23

И сад треба да им честитамо на томе!? Ма није ничија до зоре горила!

ОДГОВОРИТЕ